«Με άρτιες συνθήκες η λειτουργία των παιδικών σταθμών στο Δήμο Ρήγα Φεραίου»
30 Σεπ 2018
Κάρλα: Μία λίμνη, ένα οικοσύστημα, ένας πολιτισμός
30 Σεπ 2018

Τη Σκιάθο «δοκίμασε» ο Ζορμπάς-Κλειστά αύριο δημοτικά και νηπιαγωγεία

Μοιράσου το άρθρο:

Έντονες βροχοπτώσεις επικρατούν εδώ και 15 ώρες στις Σποράδες με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει δρόμοι κυρίως στη Σκιάθο όπου επιχειρούν και μηχανήματα του Δήμου αλλά και της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων. Τα ρέματα της Αγίας Παρασκευής και του Πλατανιά φούσκωσαν και χρειάστηκε να παρέμβουν τα μηχανήματα για να διευκολύνουν να φύγει το νερό προς τη θάλασσα.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σκιάθου Δημήτρη Πρεβεζάνο, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές του Τρούλου και της Αγίας Παρασκευής, ενώ μικρότερα προβλήματα υπάρχουν στις Κουκουναριές και τις Αχλαδιές.

Για λίγο έκλεισε και ο Περιφερειακός Δρόμος λόγω του ότι είχε πλημμυρίσει σε διάφορα σημεία.

Σημειώνεται ότι για τον καλύτερο συντονισμό όλων των φορέων για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου υπό τον κ. Πρεβεζάνο, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι.

Στο μεταξύ η δημοτική αρχή Σκιάθου αποφάσισε αύριο να παραμείνουν κλειστά τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά του νησιού, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και στη Σκόπελο που και αυτή δοκιμάστηκε από τον καιρό.

Χερσαία Μαγνησία 

Στη χερσαία Μαγνησία η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε για κοπή δένδρου στη Πορταριά σήμερα το πρωί, καθώς είχε σπάσει λόγω των ισχυρών ανέμων.  Ειδικότερα, τι συμβάν σημειώθηκε στην επαρχιακή οδό Βόλου – Τσαγκαράδας, στο ύψος του Ξενία στην Πορταριά.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 7.30 το πρωί και στο σημείο μετέβη ένα όχημα με δύο άτομα, που προχώρησαν στην κοπή κι απομάκρυνση του δένδρου από το σημείο.

Σε πολλά παραλιακά μέρη ακόμη και στον Παγασητικό η θάλασσα έχει βγει στο δρόμο και στις παραλίες, αλλά δεν έχουν αναφερθεί ζημιές

Ζημιές σε αυτοκίνητο από πτώση δένδρου στο Βόλο

Ζημιές σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα, σε Ι.Χ.Ε. όχημα μετά από πτώση δένδρου σε όχημα στη συμβολή των οδών Τρικούπη-Γαλλίας. Επιπλέον η Πυροσβεστική παρενέβη και στην κοπή ενός δένδρου στην περιοχή Οινόπνευμα και απομάκρυνε κλαδιά που είχαν σπάει.

Μοιράσου το άρθρο: