Η Σοφία Κανταράκη στην ΕΡΤ Βόλου
5 Σεπ 2018
Ο μουσικός Βαγγέλης Μπαντελάς στην ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ
4 Οκτ 2018

Η Δρ Σέβη Μαζέρα-Μάμαλη μιλά για το απέραντο κόσμο της μουσικής

Μοιράσου το άρθρο:

Η Δέσποινα Τσούκα  φιλοξένησε στο στούντιο την Δρ.Σέβη Μαζέρα – Μάμαλη,μια πολύπλευρη καλλιτέχνης και μουσικολόγος η οποία δίνει αδιαλείπτως το παρόν στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης του Βόλου .Μίλησε για την πορεία της και  τις δραστηριότητες της και μοιράστηκε μαζί μας κομμάτια που έχει ερμηνεύσει σε συναυλίες σαν σολίστ αλλά και με τους συνεργάτες της.

Η Σέβη Μαζέρα γεννήθηκε στον Βόλο. Πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικολογίας της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. συνέχισε τις ακαδημαϊκές σπουδές της στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου και απέκτησε τον Διδακτορικό τίτλο με ΆΡΙΣΤΑ (με υπεύθυνο καθηγητή τον Γρηγόριο Στάθη). Την περίοδο 2010 – 1016 διετέλεσε καθηγήτρια με αυτόνομο διδακτικό έργο στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία «Βελλάς» Ιωαννίνων. Από το 2013, ίδρυσε και διευθύνει τον μοναδικό στο είδος του Χορό Ψαλτριών «Αι Άδουσαι» με πλήθος εμφανίσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιστημονικά δραστηριοποιείται ως εισηγήτρια προσκαλεσμένη σε παγκόσμια και διεθνή συνέδρια (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Τσεχία, Κύπρος κ.α.). Μελέτες της έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή μουσικολογικά περιοδικά.

Αριστούχος απόφοιτος του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, είναι Διπλωματούχος Πιάνου και Βυζαντινής Μουσικής, Πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας. Διακεκριμένη πιανίστα με πολλές συναυλίες στο ενεργητικό της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, Μaster Class στην Ανωτάτη Ακαδημία Σόφιας (I. Efftimov). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με κορυφαίους παγκοσμίους φήμης καθηγητές (J.&C.Ganev, R.Szidon, κ.α.), Μaster Class Μουσικής Δωματίου στην Ακαδημία του Muenster. Κάτοχος Βραβείου στο Διεθνή διαγωνισμό Μουσικής δωματίου της Helexpo. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα του Shumen (Βουλγαρία), και με την Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου, Καθηγήτρια Πιάνου (Δ.Ω. Βόλου, Αλμυρού και στο Αριστοτέλειο Ωδείο Τρικάλων). Καθηγήτρια Βυζαντινής Μουσικής στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Εκπαιδευτικός Μουσικής Ν. Μαγνησίας.
Ιδρυτικό Μέλος του Μουσικού Συνόλου ΙΑΜΒΟΣ το οποίο φέτος κλείνει 25 χρόνια καλλιτεχνικής ζωής. Μία μουσική πορεία με συναυλίες σε διεθνή φεστιβάλ και διοργανώσεις σε πολλά μέρη της Ελλάδας και του Εξωτερικού (Αγγλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Αίγυπτος κ.α.).

Έχει άριστη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς Πολιτισμού (Δήμος Βόλου, Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, Μαγνήτων Κιβωτός) καθώς και με κοινωνικούς φορείς (Φλόγα, Χαμόγελο του Παιδιού, ΕΛΕΠΑΠ κα.) δίνοντας συναυλίες φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Επίσης από το 2003 δραστηριοποιείται ενεργά ως μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Μαγνησίας, προσφέροντας εθελοντικό έργο και στηρίζοντας δυναμικά την Προσκοπική Κίνηση.

Μοιράσου το άρθρο: