Ο Γιάννης Ζαρογιάννης φιλοξενούμενος του Γ. Διαμαντόπουλου
10 Σεπ 2018
“Μουσικές Στιγμές” ο νέος δίσκος του Λαρισαίου συνθέτη Στ. Σταμελόπουλου
13 Μαΐ 2019

Ο Βασίλης Σφέτσας φιλοξενούμενος του Γ. Διαμαντόπουλου

Μοιράσου το άρθρο:

Ο ποιητής και στιχουργός Βασίλης Σφέτσας από την Λάρισα φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Ηχοχρώματα με Θεσσαλούς καλλιτέχνες” της ΕΡΤ Βόλου με οικοδεσπότη το Γιώργο Διαμαντόπουλο.

Ο Βασίλης Απ. Σφέτσας γεννήθηκε στο καλό Νερό Λάρισας. Στα δεκατρία του αφήνει τη γενέτειρά του, αναζητώντας καλύτερη τύχη στην Αθήνα. 

Το 1966 τελειώνει την τριετή νυκτερινή φοίτηση του στη Σιβιτανίδειο Σχολή Μηχανικών. Αμέσως αποφασίζει να ταξιδέψει ανά την υδρόγειο . Ναυτολογείται ως δόκιμος και κατόπιν εργάζεται ως τρίτος μηχανικός. Το 1974 διακόπτει τη ναυτική του περιπλάνηση και επιστρέφει στην Ελλάδα. Εγκαταστάθηκε στην πόλη της Λάρισας και δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της εστίασης σαν επιχειρηματίας. Το 2011 συνταξιοδοτήθηκε. 

Σε ηλικία δεκατριών χρονών έγραψε το πρώτο του ποίημα με τίτλο « Ο ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΣΚΟΣ »,ένα δραματικό έργο αποτελούμενο από ενενήντα έξι έμμετρα τετράστιχα. Αργότερα ακολούθησαν το « ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ » και « οι ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ » . Μέχρι σήμερα έγραψε πάνω από πεντακόσια ποιήματα .

Το 2014 παρουσίασε την ποιητική του συλλογή αποτελούμενη από 106 ποιήματα με τίτλο « ΑΠ’ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ » . Το 2015 το ίδιο βιβλίο μεταφράζεται στη γαλλική γλώσσα και συμμετέχει σε παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης. Βραβεύεται για αυτή του τη συλλογή, από τη ΔΙΕΘΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ, με ΑΡΓΥΡΟ μετάλλιο και έπαινο. 

Ποιήματα του δημοσιεύτηκαν στις εφημερίδες και στο περιοδικό -ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΛΑΡΙΣΑ- της Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ. Στίχοι του μελοποιήθηκαν. Επίσης είναι μέλος της ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ και μέλος της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Μοιράσου το άρθρο: