Ρομά Χωρίς Σύνορα: 70 παιδιά ρομά σε κατασκηνώσεις για πρώτη φορά
29 Αυγ 2018
Παραδίδεται μεθαύριο ο κυκλικός κόμβος στη Λαμπράκη
29 Αυγ 2018

Στο Βόλο η “Εστουδιαντίνα” και ο Γιώργος Νταλάρας

Μοιράσου το άρθρο:

Η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας ”ΙΩΝΕΣ” , με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, διοργανώνει μουσική παράσταση ”Μη μου γράφεις γράμματα…” με την Ορχήστρα Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας και επίσημο καλεσμένο τον Γιώργο Νταλάρα, στις 10 Σεπτεμβρίου, ώρα 9, στο Θερινό Θέατρο Βόλου “Μελίνα Μερκούρη”.

Είκοσι χρόνια και πλέον η Ορχήστρα που άνοιξε δρόμους στο να γίνει αυτή η τομή στην Ελληνική μουσική σκηνή ,με τον φυσικό ήχο και τις διασκευές από τις παραδοσιακές φόρμες, στην σύγχρονη δημιουργία .

Με ένα μεγάλο (έργο 18 cds)και πάνω από 1000 εμφανίσεις, η ορχήστρα κάνει φέτος μια σειρά συναυλιών, η οποία ξεκίνησε από την Κύπρο και θα ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ελλάδα, με μία ιδιαίτερη στιγμή-γιορτή της Μουσικής, στην Πόλη του Βόλου και της Νέας Ιωνίας Μαγνησίας ,όπου στις 10 του Σεπτέμβρη θα γιορτάσει τα γενέθλιά της ,μαζί με το κοινό που πρωτοξεκίνησε αυτό το ταξίδι πριν 2 και πλέον δεκαετίες .

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας και συνθέτης Ανδρέας Κατσιγιάννης ,σε αυτή την ξεχωριστή γιορτή της Εστουδιαντίνας για τις 2 δεκαετίες  ,φυσικής της παρουσίας σε Ελλάδα και εξωτερικό ,έχει την τιμή να συμπράξει με τον Γιώργο Νταλάρα ,που είναι και ο βασικός παραγωγός της ορχήστρας στην δισκογραφία και με τους νεότερους ερμηνευτές, Θοδωρή Κοτονιά , Χρήστο Καλιοντζίδη και Ρία Ελληνίδου,καθώς και την χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε διεύθυνση του Νίκου Χιώτογλου,σε ένα μουσικό οδοιπορικό στα τραγούδια της ξενιτειάς και της Μετανάστευσης .

(Το πρόγραμμα αυτό, πρωτοπαρουσιάστηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών στις 30 Ιουνίου του 2017 ,στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και χαρακτηρίστηκε ως η καλύτερη μουσική παράσταση του καλοκαιριού).

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Αντρέας Κατσιγιάννης και Γιώργος Νταλάρας.
Συμμετέχουν: Θοδωρής Κοτονιάς, Ρία Ελληνίδου, Χρήστος Καλιοντζίδης και η Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αφηγητής: Τάσος Νούσιας.
Τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ. Σημεία προπώλησης εισιτηρίων: Βιβλιοπωλείο ” Η Πένα”-Σπ. Σπυρίδη 21, ”Μουσικός Οίκος Κεχαΐδη”- 28ης Οκτωβρίου 118, Εφημ. ”Η Θεσσαλία”-Αθ. Διάκου 2, Γραφεία Εστίας ”Ίωνες”- Γ. Σίνα 16 Ν. Ιωνία, τηλ. 24210 60900 κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 7-9μ.μ.

Μοιράσου το άρθρο: