«Το Όνειρο της Πέππα» στο «Μελίνα Μερκούρη»
29 Αυγ 2018
Ο Δήμος Καρδίτσας θα βραβεύσει επιχειρήσεις που έχουν υιοθετήσει στη λειτουργία τους “φιλικές” λύσεις κινητικότητας
29 Αυγ 2018

Κατάλληλες για κολύμβηση οι κοντινές με το Βόλο ακτές-Παρακολουθούνται καθημερινά

Μοιράσου το άρθρο:

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους κολυμβητές στις κοντινές με το Βόλο ακτές, από υπέρβαση σε μικροβιακούς δείκτες, λόγω της ρίψης χλωριωμένων λυμάτων στο λιμάνι, από τη βλάβη στον καταθλιπτικό αγωγό στην οδό Λαρίσης. Αυτό προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες, από τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών που γίνονται καθημερινά από το διαπιστευμένο εργαστήριο για λογαριασμό της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, μέχρι και την περασμένη Παρασκευή.

Επίσημη ανακοίνωση δεν έχει εκδοθεί καθώς η όλη διαδικασία παρακολούθησης δεν έχει ολοκληρωθεί, μέχρι και την ολοκλήρωση της επισκευής του καταθλιπτικού αγωγού. Επιπλέον επισημάνθηκε από πηγές της αρμόδιας Διεύθυνσης, ότι “από τη στιγμή που δεν παρατηρούνται υπερβάσεις, δεν τίθεται θέμα έκδοσης ανακοίνωσης που να απαγορεύει την κολύμβηση στις ακτές του Παγασητικού”.

Καθυστερεί η επισκευή του καταθλιπτικού αγωγού 

Καθυστερεί λόγω της σοβαρότητας της βλάβης, η οριστική και μόνιμη αποκατάσταση του καταθλιπτικού αγωγού που μεταφέρει λύματα στον Βιολογικό Καθαρισμό, επί της οδού Αθηνών-Λαρίσης. Ειδικότερα, αυτή προγραμματίζονταν για σήμερα, αλλά τελικά θα γίνει αύριο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΜΒ.

«Προκειμένου να γίνει η τελική  αποκατάσταση της βλάβης η παροχή λύματος του κεντρικού αντλιοστασίου αφού πρώτα χλωριωθεί, οδηγείται στην υπερχείλιση,  σύμφωνα με την Περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Ζητούμε την κατανόηση των οδηγών για το χρονικό διάστημα μέχρι την αποπεράτωση των εργασιών και τους πληροφορούμε ότι σύντομα θα δοθεί πάλι στην κυκλοφορία».

 

Μοιράσου το άρθρο: