Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου στην ΕΡΤ Θεσσαλίας
10 Αυγ 2018
«Το Θεσσαλικό Θέατρο Σκιών» του Παναγιώτη Φιλιππίδη
3 Σεπ 2018

Ο τραγουδοποιός Στάθης Σταμελόπουλος στην ΕΡΤ Θεσσαλίας

Μοιράσου το άρθρο:

Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος φιλοξένησε στην εκπομπή, “Ηχοχρώματα με Θεσσαλούς καλλιτέχνες”, τον Λαρισαίο τραγουδοποιό, Στάθη Σταμελόπουλο.

Ο ίδιος σημειώνει: Γεννήθηκα το 1961 στη Λάρισα, μεγάλωσα στην Αθήνα αλλά μετά τις σπουδές μου επέστρεψα στην πόλη της Λάρισας όπου και ζω. Η καταγωγή μου είναι από την Βόρεια Εύβοια (Ωρεοί). Σπούδασα αρχαιολογία και ιταλική φιλολογία και είμαι καθηγητής ιταλικής γλώσσας.
Με την μουσική ασχολούμαι από τα Λυκειακά χρόνια, παίζω μπουζούκι, μπαγλαμά, κιθάρα και τραγουδάω. Τραγούδια άρχισα να γράφω από το ’90 και μετά.


Το ύφος των τραγουδιών που γράφω είναι έντεχνο-λαϊκό με στίχους δικούς μου αλλά και άλλων στιχουργών επηρεασμένος από το λαϊκό, το ρεμπέτικο τραγούδι αλλά και από τον Μίκη Θεοδωράκη.
Τα τρία πρώτα cd που έχω κυκλοφορήσει με τίτλο , «Μη φοβηθείς τον ήλιο», «Λαϊκές συναντήσεις» και «Μια φιλία με τραγούδια» είναι σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες της Λάρισας. Το τέταρτο cd κυκλοφόρησε πριν από 1 περίπου χρόνο, είναι καθαρά προσωπικό και φέρει τον τίτλο «Η ζωή μας κύκλους κάνει». Περιέχει 17 τραγούδια που είναι δικές μου συνθέσεις και στίχους έχουν γράψει εκτός από μένα οι Γιάννης Ζαρογιάννης, Βασίλης Σφέτσας, Γρηγόρης Βαγενάς, Γιώργος Τσιτρούλης, Θωμάς Αστερίου, Αστέρης Τζέλιος, Δημήτρης Χριστακόπουλος. Το περιεχόμενο των τραγουδιών είναι ερωτικό και κοινωνικό. Εδώ και δύο χρόνια δημιουργώ και παρουσιάζω την εκπομπή «Οδός Ασμάτων» στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας, που ασχολείται με το λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι.

Μοιράσου το άρθρο: