Εκστρατεία ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια στο Δήμο Καρδίτσας
9 Αυγ 2018
Ρυθμίσεις για το κυνήγι των ημίαιμων χοίρων και αγριόχοιρων
9 Αυγ 2018

Θέματα πολιτιστικής προστασίας στη συνάντηση Αλ.  Μεϊκόπουλου με Δωροθέα Κολυνδρίνη  

dav

Μοιράσου το άρθρο:

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για την πληρέστερη αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης πολιτικής προστασίας στο νομό μας, ώστε να διατυπωθούν προτάσεις για την αποτελεσματικότερη θωράκιση της Μαγνησίας, ενόψει μάλιστα της επικείμενης αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 08/08/2018, συνάντησή του με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων κα Δωροθέα Κολυνδρίνη μετά από αυτή που προηγήθηκε στην Π.Υ. Βόλου.

Στην συζήτηση που ακολούθησε παρουσία και των κ.κ. Κώστα Φλαμπούρη (Δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων) και Χουβαρδά Μιχάλη (του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας και Προϊστάμενου Τμήματος Συγκοινωνιακών της Τεχνικής Υπηρεσίας ΠΕ Μαγνησίας), αναλύθηκαν η διαδικασία συντονισμού των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και οι ενέργειες της Περιφερειακής Ενότητας σε περιπτώσεις ανάγκης εκκένωσης περιοχών, λόγω ενδεχόμενου έκτακτου κινδύνου καθώς και το επίπεδο προληπτικών εργασιών που απαιτούνται για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη θωράκιση του νομού μας.

Για άλλη μία φορά αναδείχθηκε η ιδιαίτερη γεωγραφία του νομού μας που, εκτός από πηγή κάλλους, δημιουργεί ταυτόχρονα και την αναγκαιότητα σε περισσότερα μέτρα και έργα πρόληψης και αυξημένα επίπεδα πολιτικής προστασίας.

Στη συζήτηση επισημάνθηκαν ζητήματα όπως, οι ελλείψεις σε προσωπικό, η ανάγκη αύξησης των κονδυλίων για απαραίτητες εργασίες όπως αυτές του καθαρισμού ρεμάτων, αντιπυρικών ζωνών, αποψιλώσεων, γιατί πολλές φορές η ίδια η φύση έχει φροντίσει γι’ αυτό. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ότι ο νομός μας διαθέτει ρέματα συνολικού καταγεγραμμένου μήκους 8000 χλμ, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα έργα καθαρισμού, ενώ τονίστηκε ότι δεν πρέπει να παραγνωρισθεί και η ανάγκη οριοθέτησης – διευθέτησης που θα δώσει μια ακόμη καλύτερη εικόνα σχετικά με αυθαιρεσίες και εργασίες πρόληψης, ειδικά σε περιπτώσεις ρεμάτων που διέρχονται ή γειτνιάζουν σε οικισμούς.

Έγινε επίσης μνεία απ’ όλους στην ανάγκη καλύτερου συντονισμού των Υπηρεσιών που εμπλέκονται σε έκτακτα γεγονότα και της άμεση εκτέλεσης των αρμοδιοτήτων της καθεμιάς προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η Πολιτική Προστασία που δικαιούνται οι πολίτες.

Ο Βουλευτής δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η συζήτηση ήταν εποικοδομητική, απαραίτητη για την εξαγωγή συμπερασμάτων και τη διατύπωση προτάσεων που θα συμβάλουν στην επιχειρούμενη από την Κυβέρνηση αναβάθμιση του πλαισίου λειτουργίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τονίζοντας ότι: «Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο σ’ αυτό το έργο που οι ίδιες οι συνθήκες και η φύση δεν παύουν να μας θυμίζουν την αναγκαιότητά του».

 

Μοιράσου το άρθρο: