“Κυκλικοί κόμβοι: Ναι μεν αλλά…” (photos & video)
5 Ιούλ 2018
Επίκαιρη Ερώτηση του Κ. Τσιάρα για την Παιδιατρική Κλινική
5 Ιούλ 2018

ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας: Το άγχος της Ν.Δ. για την τοποθέτηση Μοσκοβισί στη βουλή

Μοιράσου το άρθρο:

Μιλώντας στη συνεδρίαση των αρμοδίων επιτροπών της Βουλής ο Πιέρ Μοσκοβισί ανέφερε πως δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο, δεν ξαναέρχεται στην Ελλάδα η τρόικα, δεν ζητούνται νέες μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα θα μπει στο ευρωπαϊκό εξάμηνο, όπως κάθε χώρα. Θα συζητά τον προϋπολογισμό της, γιατί και οι άλλες χώρες συζητούν τον προϋπολογισμό τους με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Το λέω δημόσια ότι δεν είναι τέταρτο μνημόνιο» ξεκαθάρισε ο Μοσκοβισί τονίζοντας ότι τώρα η Ελλάδα είναι μια κανονική χώρα στην Ευρωζώνη.
Η παραπάνω αναφορά του κ. Μοσκοβισί προκάλεσε εκνευρισμό και αμηχανία στην αξιωματική αντιπολίτευση. Και αυτό γιατί καταρρέει το καταστροφολογικό αφήγημα του Κυρ. Μητσοτάκη περί αχρείαστου τέταρτου μνημονίου. Στη συνάντηση Μητσοτάκη- Μοσκοβισί ο πρώτος συνέστησε στον Ευρωπαϊκό Επίτροπο «να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του, σεβόμενος τις θυσίες που έχουν υποστεί οι Έλληνες»!!! Φυσική αντίδραση του κ.. Μητσοτάκη: Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τις απόψεις μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.
Ο δε αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης ζήτησε δημοσίως μέσα στη Βουλή από τον Μοσκοβισί να ξεκαθαρίσει αν η Επιτροπή σχεδιάζει να υπαναχωρήσει από τα μέτρα του 2019 και του 2020. Υπενθύμισε μάλιστα ότι τα μέτρα αυτά προβλέπονται από διεθνή συμφωνία και κάλεσε ευθέως τον επίτροπο Μοσκοβισί να πει δημοσίως αν σκοπεύει να ακυρώσει τη συγκεκριμένη ή και τις υπόλοιπες διεθνείς συμφωνίες που αφορούν την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.
Η αναφορά του Κ. Χατζηδάκη σε διεθνείς συμφωνίες είναι υποκριτική. Το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο, που εγκρίθηκε από το προηγούμενο Eurogroup, είναι επίσης τμήμα διεθνούς συμφωνίας, αλλά η Ν.Δ. έχει πει ότι δεν θα το εφαρμόσει. Γιατί προβλέπει την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Επομένως η Ν.Δ. δεν ενδιαφέρεται γενικώς και αορίστως για την εφαρμογή των διεθνών συμφωνιών. Ενδιαφέρεται να επιβληθούν στη χώρα μέτρα που θα ενεργοποιήσουν την κοινωνική δυσαρέσκεια, ώστε να μπορέσει να την καρπωθεί πολιτικά. Και κάνει παρατήρηση στους θεσμούς να παίξουν τίμια και να μην ακυρώσουν τα μέτρα αυτά, δείχνοντας ότι το τελευταίο που νοιάζει την αξιωματική αντιπολίτευση είναι η επίπτωση των μέτρων αυτών στην κοινωνία.
Είναι πανικόβλητοι. Καταρρέει το αφήγημά τους ότι η κυβέρνηση κατέστρεψε τη χώρα. Το πολιτικό τους σχέδιο τρίζει, γιατί είναι τόσο αντικοινωνικό ώστε δεν μπορεί να σταθεί έξω από κάποιο μνημονιακό πλαίσιο. Τους τρώνε η αγωνία και ο εκνευρισμός. Τόσο που χθες ξεσκεπάστηκαν.

Για τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ν. Καρδίτσας
Αντωνίου Ηλίας- συντονιστής

Μοιράσου το άρθρο: