Ποσό 2εκ. ευρώ για προνοιακά επιδόματα Ιουλίου-Αυγούστου στο δήμο Βόλου
5 Ιούλ 2018
ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας: Το άγχος της Ν.Δ. για την τοποθέτηση Μοσκοβισί στη βουλή
5 Ιούλ 2018

«Κυκλικοί κόμβοι: Ναι μεν αλλά…» (photos & video)

Μοιράσου το άρθρο:

Του Γιώργου Ινεπολόγλου-Φυσικός

Ξεκίνησα να γράφω με σκοπό να βρω δύο καλά λόγια για την δημοτική αρχή αλλά με πρόλαβαν τα άρθρα των χθεσινών πρωινών εφημερίδων. Επί τέλους μετά από πολύ μεγάλη καθυστέρηση ξεκίνησε και ο επόμενος κυκλικός κόμβος. Τόση καθυστέρηση που η ζημιά από την υπερκατανάλωση καυσίμων αλλά και την αερορύπανση (από το σταμάτα-ξεκίνα) φαίνεται να έχει ξεπεράσει τα χρήματα που εξοικονόμησε (έτσι νόμιζα) η δημοτική αρχή από τη αλλαγή των μελετών. Έχετε φανταστεί πόσα επί πλέον καύσιμα καταναλώθηκαν στους 4 τουλάχιστον κόμβους και 4 επί πλέον χρόνια; Έχετε φανταστεί σε πόσες εργατοώρες καθυστέρησης αντιστοιχεί η έλλειψη των παραπάνω κόμβων για τα προηγούμενα χρόνια; Και αν βρισκόταν ένας ευεργέτης και πλήρωνε τους παραπάνω κόμβους μετά από μία εικοσαετία θα έπρεπε να τους καθυστερούσαμε τόσο πολύ, ώστε να γλιτώσουμε το κόστος κατασκευής; Νομίζω ότι η απάντηση είναι προφανής…. ΟΧΙ…

Θα έλεγε κανένας από που έβγαλα το συμπέρασμα για τα κόστη αυτών των έργων, αφού δεν υπάρχουν μελέτες ούτε κυκλοφοριακές αλλά ούτε και οικονομικές όχι μόνο για τους 4 κόμβους αλλά και για την πόλη ολόκληρη. Τότε θα σας προέτρεπα να απευθυνθείτε στην πλειοψηφία της Δημοτικής αρχής και να τους ρωτήσετε πως έβγαλαν τα συμπεράσματα για τις κυκλοφοριακές ανάγκες της πόλης και ειδικά ότι η καταστροφή της Καραμπατζάκη θα αποτελούσε ανάσα για την πόλη. Ακόμη δε περισσότερη ανάσα για την πόλη θα έδινε η αντικατάσταση της μπάρας της Κουμουνδούρου με τα βυθιζόμενα κολωνάκια που προγραμματίζει ο Δήμος Βόλου παράνομα να μας σερβίρει.

Δεν περίμενα φυσικά ποτέ μου να αποκαλυφθεί για μία ακόμη φορά η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα έργα από την σημερινή δημοτική αρχή. Οι μελετητές ή κατασκευαστές των κυκλικών κόμβων ζήτησαν επί πλέον χρήματα για εργασίες που δεν είχαν προβλεφθεί. Τελικά δηλαδή η ζημιά είναι πολλαπλάσια.

Και ώ του θαύματος μέσα στην πλειάδα των πολιτών που διαμαρτύρεται για την συμπεριφορά της δημοτικής αρχής (Καραμπατζάκη-νερά- εργοστάσιο rdf-συλλαλητήριο για καύση σκουπιδιών-ΔΕΥΑΜΒ) προστέθηκε από το πουθενά και μία νέα ομάδα (υπάλληλοι του ΟΣΕ) περιθωριακή και αυτή (κατά την δημοτική αρχή)  που διαμαρτύρεται για το ανορθόδοξο τρόπο εκτέλεσης των έργων από την Δημοτική αρχή. Τελικά αναρωτιέμαι ποιοι είναι οι χιλιάδες συμπολίτες που υποστηρίζει η δημοτική αρχή ότι θα κατέβουν σε διαμαρτυρία υπέρ της δημοτικής αρχής αλλά ποτέ δεν κατεβαίνουν; Δεν είμαι ειδικός αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις που ο ασθενής ονειρεύεται, μήπως θα ήταν μία καλή λύση το Exelon-seroquel-ebixa για τα συμπτώματα της επερχόμενης άνοιας ;

Σημαντικό θέμα επίσης είναι να αναδείξουμε τις επιδράσεις των αυθαίρετων ενεργειών σε όλη την έκταση της πόλης και όχι μόνο. Δεν σκέφτηκα το προηγούμενο διάστημα να φωτογραφίσω τα μποτιλιαρίσματα που προέρχονταν από τις αλλαγές κυκλοφορίας λόγω της κατασκευής των προηγούμενων κόμβων. Η παροιμία λέει κάλιο αργά παρά ποτέ. Το έκανα τώρα. Τα συμπεράσματα της οικολογίας ότι μία επέμβαση σε μία τοποθεσία μπορεί να επηρεάσει την άλλη άκρη του κόσμου είναι τόσο εμφανή όσο και προφανή. Οι φωτογραφίες είναι πρόσφατες τραβηγμένες την ίδια μέρα και ώρα.

Οι φωτογραφίες που επισυνάπτω δείχνουν ότι στις οδούς

Πολυμέρη:  Γίνεται το έλα να δεις

Γιάννη Δήμου:  Δεν θες να δεις

Αναπαύσεως : Μακαρία η οδός

Καραμπατζάκη και Ζάχου: Τοις επί χρήμασι εκδιδομένης γυναικός το κιγκλίδωμα

Παπαδιαμάντη : η Κόλαση του Δάντη

Δημητριάδος στο πάρκο Αγ. Κωνσταντίνου :  Των διαπλεκομένων στην βιώσιμη κινητικότητα. Αλήθεια έχω μία απορία. Δεν έχω δει σε παγκόσμιο επίπεδο την πινακίδα για ανώτερο όριο 15 km/h. Από ποιόν κώδικα οδικής κυκλοφορίας προκύπτει αυτό το νούμερο. Και με ποια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη θέση; Πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε τα πάντα…

Κουμουνδούρου: των διαπλεκομένων συμφερόντων της Ελίτ του Βόλου

Και για τους παρεπιδημούντες στο νεκροταφείο : ενύσταξε η ψυχή μου από ακηδία…..

Και άλλες πολλές …..

Το βίντεο ξεφτίλα όμως δείχνει ποιος τροφοδοτεί με κυκλοφορία τις οδούς Καραμπατζάκη και Ζάχου.

Οι παραπάνω φωτογραφίες δείχνουν ολοφάνερα την κατεύθυνση που θέλει να δώσει ο Δήμος Βόλου στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Από την μία πλευρά η πλέμπα της πόλης και από την άλλη η ελίτ. Και όχι τίποτε άλλο η αντιδημαρχία θεωρεί ότι στην Καραμπατζάκη και όχι στην Δημητριάδος ( όπως δείχνουν οι φωτογραφίες)  υπάρχουν προσωπικές αυλές και πάρκιν και οι κάτοικοι θα ξεβολευτούν όπως με πολύ κόπο δηλώνει στην συνέντευξη που σας επισυνάπτω. Ο άνθρωπος πρέπει να κατέχει παγκόσμιο πρωτάθλημα “fake” συμπερασμάτων που βγάζει από ανύπαρκτες μελέτες, στηριζόμενος στο μένος που τον διακατέχει.

Και προφανώς, η κυκλοφοριακή μελέτη που θα μας πασάρει ο Δήμος Βόλου ( αν μπορέσει) θα ήθελα πολύ να μάθω, ποια ευρύτερη περιοχή μελέτης περιέχει. Από ότι βλέπετε στις φωτογραφίες μία αρρυθμία στην πόλη μεταφέρεται σε κάθε σημείο της.  Αν η μελέτη δεν περιέχει όλο το πολεοδομικό συγκρότημα, με την συνεργασία όλων των φορέων της πόλης, δεν μπορούμε να την θεωρήσουμε αξιόπιστη. Δεν θέλουμε τι συμφέρει στα μέλη της πλειοψηφίας της Δημοτικής αρχής, αλλά ποιο είναι το συμφέρον της πόλης. Και στην πόλη ανήκει και η οδός Ζάχου και η οδός Καραμπατζάκη. Επειδή η δημοτική αρχή εκλέχθηκε από τους Βολιώτες δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει. Και ο Χίτλερ εκλέχθηκε αλλά αιματοκύλισε τον κόσμο.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: