Με επιτυχία η εκδήλωση της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ στο Τρίκερι
25 Ιούν 2018
Δεν ψήφισαν τις νέες δαπάνες για χριστουγεννιάτικο διάκοσμο οι μειοψηφίες του Δ.Σ.
25 Ιούν 2018

Το ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης με την ΕΡΓΗΛ εξετάζει η Δημοτική Αρχή – Ένταση και ύβρεις για μια ακόμη φορά στο Δ.Σ.

Μοιράσου το άρθρο:

Τον ασκό των ύβρεων άνοιξε – για μια ακόμη φορά – κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η αναφορά στη δικαστική διαμάχη ΕΡΓΗΛ – ΔΕΥΑΜΒ, από τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος έθεσε θέμα ενδεχομένου συγκρότησης διαπαραταξιακής επιτροπής, στην περίπτωση που δεν έχουν επιτυχή έκβαση οι δικαστικές μάχες με την ΕΡΓΗΛ και χρειαστεί να διαπραγματευτούν με την Εταιρεία.

Η συζήτηση εκτραχύνθηκε πέραν του συνηθισμένου και για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς δέκτες των ύβρεων και της απαξιωτικής συμπεριφοράς του δημάρχου, αλλά και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργου Μουλά έγιναν – κυρίως – ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς και η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσα Οικονόμου.

Η αναφορά του δημάρχου στο ενδεχόμενο συγκρότησης διαπαραταξιακής επιτροπής διαπραγμάτευσης, με εκπροσώπους των παρατάξεων του κ. Νάνου, του κ. Μιτζικού, ενός ανεξάρτητου συμβούλου και ενός εκπροσώπου εργαζομένων, (χωρίς δηλαδή, την συμμετοχή εκπροσώπου της Επιλογής Ευθύνης και των Δρόμων Συνεργασίας) χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο ως plan B. Τόσο ο κ. Πατσιαντάς ωστόσο, όσο και η κ. Οικονόμου ερμήνευσαν την στάση ως ηττοπαθή, δεδομένου ότι βρίσκονται σε εξέλιξη δικαστήρια. Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του επικεφαλής της ΛΑΣ, Απόστολου Νάνου, ο οποίος μίλησε για μεγάλο ολίσθημα.

Η αναφορά του κ. Πατσιαντά ότι ο δήμαρχος άνοιξε διάπλατα θέμα διαπραγμάτευσης με την ΕΡΓΗΛ προκάλεσε την «έκρηξη» του Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος συνέχισε με απαξιωτικές έως υβριστικές φράσεις προς τον επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας: «Πήρες 36% και έχεις μείνει μόνος … είστε πολιτικοί απατεώνες … φέρτε το πιεσόμετρο και καλέστε το 166 γιατί έχει γίνει κατακόκκινος (για τον κ. Πατσιαντά) …» ήταν μερικές μόνο από τις φράσεις αυτές, που οδήγησαν τον κ. Πατσιαντά να αποχωρήσει τελικά, λέγοντας προς τον κ. Μπέο ότι είναι ανάγωγος και είναι ο ίδιος, ο μεγαλύτερος απατεώνας που έβγαλε η Ελλάδα.

Ακολούθως, ήταν η σειρά της κ. Οικονόμου να δεχθεί φραστική επίθεση από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργο Μουλά, όταν παρατήρησε πως η Δημοτική Αρχή άνοιξε θέματα, για τα οποία δεν γίνεται να μην μιλήσουν και κατηγόρησε τον Αχιλλέα Μπέο ότι ενώ είναι σε εξέλιξη δικαστική διαμάχη, μιλά για το ενδεχόμενο η μάχη αυτή να χαθεί.  «Το μόνο που πρέπει να λέμε είναι να κερδίσει η ΔΕΥΑΜΒ και όχι τι θα κάνουμε μετά. Αφήστε τα επικοινωνιακά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Μιλάτε κι εσείς … πουλέν του Σκοτινιώτη … το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να ζητήσετε μετάθεση για αλλού, να εξαφανιστείτε για κάποια χρόνια από αυτή την πόλη …» επιτέθηκε ο πρόεδρος του σώματος στην κ. Οικονόμου, κλείνοντάς της το μικρόφωνο.

Και ο σύμβουλος της β’ ελάσσονος μειοψηφίας, Τέλης Δουλόπουλος από την πλευρά του, είπε προς τον δήμαρχο ότι ήταν λάθος η αναφορά που έκανε τη στιγμή που υπάρχουν σε εξέλιξη δίκες.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Απόστολος Νάνος δήλωσε επίσης, ότι ήταν λάθος να γίνει τέτοια πρόταση δημοσίως, καθώς θα χρησιμοποιηθεί από την ΕΡΓΗΛ, ενώ αναφορικά με την συμμετοχή των μειοψηφιών στην επιτροπή, την χαρακτήρισε πυροτέχνημα.

Μπορεί η ένταση να πυροδοτήθηκε όταν ο δήμαρχος άφησε ανοιχτό παράθυρο διαπραγμάτευσης με την ΕΡΓΗΛ, αν δεν τελεσφορήσουν οι δικαστικές διαμάχες, ωστόσο το θέμα άνοιξε νωρίτερα, ο αντιδήμαρχος Θάνος Θεοδώρου, όταν θέλησε να απαντήσει σε ανάρτηση του ανεξάρτητου συμβούλου, Κώστα Γαργάλα, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο θεώρησε συκοφαντικό για το πρόσωπό του.

Το σχόλιο του κ. Γαργάλα έγινε μετά την γνωστοποίηση ότι η ΕΡΓΗΛ κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα στοχεύοντας σε κατάσχεση από τα ταμεία του Δήμου, ποσού ίσου με αυτό που ο Δήμος Βόλου φέρεται να οφείλει στην ΔΕΥΑΜΒ. Στο σχόλιό του αυτό, ο κ Γαργάλας επικαλείται έγγραφο – απόφαση της Δημοτικής Αρχής – όταν ο κ. Θεοδώρου εκτελούσε χρέη δημάρχου – στο οποίο υπήρχε ως προσθήκη, αναφορά στις οφειλές του Δήμου Βόλου προς την ΔΕΥΑΜΒ, στοιχείο που -κατά την άποψή του – η ΕΡΓΗΛ εκμεταλλεύτηκε για να συνεχίσει τις οικονομικές διεκδικήσεις της.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδώρου, όταν αυτός υπέγραψε το σχετικό έγγραφο, δεν υπήρχε η σχετική προσθήκη που σύναψε αργότερα, η υπηρεσία.

Όσο για τη θέση του δημάρχου στο συγκεκριμένο θέμα των οφειλών του Δήμου προς τη ΔΕΥΑΜΒ, ήταν πως ο Δήμος δεν οφείλει τίποτα στην Επιχείρηση, καθώς – σύμφωνα με τον ίδιο – υπάρχει δικαστική απόφαση που αναφέρει πως το δημόσιο δεν πληρώνει τέλη αποχέτευσης και άλλες παροχές.

 

Μοιράσου το άρθρο: