Πώς να διαχειριστώ το θυμό μου;
21 Ιούν 2018
Φαντασμαγορική η έναρξη της 51ης Διεθνούς Γιορτής «Καραϊσκάκεια»
21 Ιούν 2018

Οδηγίες υπηρεσίας Καθαριότητας προς καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Μοιράσου το άρθρο:

Να τηρούν τις διατάξεις του κανονισμού της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης ζητεί ο Δήμος Βόλου από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα να μην τοποθετούν χύδην τα απορρίμματα της επιχείρησής τους στους κάδους, να μην ρίχνουν εντός των κάδων ασυμπίεστες ογκώδεις συσκευασίες χαρτοκιβωτίων και να μην μετακινούν τους κάδους από τις καθορισμένες θέσεις τους σε άλλα σημεία.

Η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας

Σας γνωρίζουμε ότι στον κανονισμό καθαριότητας ανακύκλωσης του Δήμου Βόλου που έχει ψηφιστεί με την υπ΄αριθμ. 733/2011 ΑΔΑ:ΒΟΝΜΩ964Α5 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθορίζονται οι υποχρεώσεις των καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος , άρθρο 9 “…….στα κάθε  είδους καταστήματα στο Υγειονομικού ενδιαφέροντος , στα οποία παρατηρείται μεγάλη παραγωγή κάθε μορφής απορριμμάτων ( οργανικών ουσιών , συσκευασιών κλπ. ) οφείλουν να συσκευάζουν σε ανθεκτικούς σάκους  τα ευπαθή και δύσοσμα απόβλητα να κλείνουν καλά τους σάκους και να τους τοποθετούν στους κάδους σε διάστημα μίας ώρας προ της  προγραμματισμένης αποκομιδής…..(άρθρο 10)…….οι υπεύθυνοι για τα πάσης φύσεως απορρίμματα συσκευασίας (χαρτοκιβώτια, ξυλοκιβώτια κλπ.) υποχρεούνται να έχουν ελαχιστοποιήσει τον όγκο τους δια της πιέσεως, περιδέσεως κλπ.

Παρακαλείστε λοιπόν βάσει του κανονισμού της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης να ακολουθείτε τις παραπάνω οδηγίες, να μην τοποθετείτε χύδην  τα    απορρίμματα της επιχείρησης σας στους κάδους, να μην ρίχνετε εντός των κάδων ασυμπίεστες ογκώδεις συσκευασίες χαρτοκιβωτίων και να μην  μετακινείτε  τους κάδους από  τις καθορισμένες θέσεις τους σε άλλα σημεία .

Τα καταστήματα που χρησιμοποιούν Κοινοχρήστους και  Δημοτικούς χώρους, οφείλουν να διατηρούν τους χώρους καθαρούς με ίδια μέσα και με την τοποθέτηση καλαίσθητων δοχείων απορριμμάτων, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα αποκομιδής του Δήμου. Σε περίπτωση παραβάσεων η Υπηρεσία μας θα αναγκαστεί να εφαρμόσει τον κανονισμό καθαριότητας και ανακύκλωσης (άρθρο 33 ) του Δήμου Βόλου.

Άς καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να διατηρήσουμε την πόλη μας καθαρή προς όφελος των Δημοτών και των επισκεπτών της πόλη μας.

                                                                          

Μοιράσου το άρθρο: