Καταγγελία για το επεισόδιο με τους Ρομά από το Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο
14 Ιούν 2018
Γιορτή λήξης του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Μητρόπολης Δημητριάδος
14 Ιούν 2018

Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας: «Με την προσφυγή μας πετύχαμε να σταματήσει η ασέλγεια στο Πήλιο»

Οριζόντια ανάπτυξη κατοικιών στον Άνω Βόλο

Μοιράσου το άρθρο:

Με κατηγορηματικό τρόπο η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας τονίζει πως θα παραμείνει σταθερά προσανατολισμένη στην ήπια ανάπτυξη του Πηλίου, επισημαίνοντας πως με την προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας, επιδίωξε και πέτυχε, να σταματήσει μια ανοιχτή πληγή στο Πήλιο, με τη μορφή των οριζόντιων πολυκατοικιών.

Πορταριά

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Αφού «ασέλγησαν κατ’ εξακολούθησιν» πάνω στο «σώμα» του Πηλίου, αφού δεν αντέδρασαν όταν παράνομα επεκτάθηκαν τα όρια των οικισμών του Πηλίου ώστε να ενώνονται χωριά μεταξύ τους, όταν κάθε γη υψηλής παραγωγικότητας μετατράπηκε σε οικόπεδο, όταν το Πήλιο άρχισε να γεμίζει με «οριζόντιες πολυκατοικίες», τώρα χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» γιατί ακυρώνεται, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, η «ανάπτυξη του Πηλίου». Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι το Πήλιο σώθηκε, από το «μπαράζ» του χτισίματος των οριζόντιων πολυκατοικιών, μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης. Ποια είναι άραγε η ανάπτυξη του Πηλίου τουλάχιστον τα τελευταία 8 χρόνια;

Αγία Τριάδα

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, με την προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας, επιδίωξε και πέτυχε, να σταματήσει μια ανοιχτή πληγή στο Πήλιο, με τη μορφή των οριζόντιων πολυκατοικιών. Ας κάνουν την αυτοκριτική τους όσοι «ασέλγησαν» πάνω στο Πήλιο, ας δουν και τα αποτελέσματα της παγκόσμιας πρωτοτυπίας της χώρα μας, δηλαδή της εκτός σχεδίου δόμησης, ας δουν τις παραβιάσεις του παραδοσιακού χαρακτήρα των οικισμών του Πηλίου και ας σκεφτούν αν το μέλλον είναι σύμφωνο με την «ανάπτυξη», όπως την αντιλαμβάνονται οι υπερασπιστές της.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας θα παραμείνει σταθερά προσανατολισμένη στην ήπια ανάπτυξη του Πηλίου, της Μαγνησίας και της χώρας μας, γιατί το μόνο κεφάλαιο της Ελλάδας, που έχει σίγουρα προβολή στο μέλλον, είναι η διατήρηση τους περιβάλλοντος αλώβητου από τους αναπτυξιομανείς. Ας δούμε ότι η περισσότερο αναπτυσσόμενη «βιομηχανία» στη χώρα μας είναι πλέον ο τουρισμός».

 

 

Μοιράσου το άρθρο: