Εξιχνιάστηκε κλοπή σκάφους που διαπράχθηκε στην πόλη του Βόλου – Βρέθηκε στη Ναύπακτο
12 Ιούν 2018
«Άσβεστο το φεγγάρι του Μάνου»
13 Ιούν 2018

Χρ. Μπουκώρος: Ζητά πρόσληψη ενός ακόμη χειριστή ακτινολογικού στο Κ.Υ. Σκοπέλου

Μοιράσου το άρθρο:

 

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υγείας, ζητώντας την άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου με έναν ακόμη χειριστή ακτινολογικού.

Στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Επανειλημμένως, έχω επισημάνει την υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας στα νησιά των Βορείων Σποράδων, χωρίς όμως το υπουργείο να έχει μεριμνήσει για τη βελτίωση των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη νησιωτική Μαγνησία. Τα προβλήματα είναι πολλά και συνεχώς αυξάνονται.

Πριν από περίπου ένα μήνα,είχακαταθέσει ερώτηση για την έλλειψη χειριστή ακτινολογικού στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου. Δυστυχώς, δεν διαφέρει πολύ η κατάσταση στη Σκόπελο. Αυτή τη στιγμή, ο μοναδικός χειριστής που υπηρετεί στο ακτινολογικό του Κέντρου Υγείας του νησιού καλείται να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών. Ωστόσο, κάθε φορά που χρειάζεται να λείψει με νόμιμη άδεια, αναστέλλεται η λειτουργία του και οι ασθενείς είτε απευθύνονται σε ιδιωτικό πολυιατρείο, είτε αναγκάζονται να μετακινούνται μέχρι το νοσοκομείο Βόλου.

Η ανάγκη πρόσληψης ενός ακόμη χειριστή αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων και των αρμόδιωνφορέων του νησιού, οι οποίοι το έχουν, επανειλημμένως,επισημάνει προς την αρμόδια ΥΠΕ.

Το υπουργείο οφείλει να μεριμνήσει άμεσα για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, καθώς αυτή η εικόνα δεν αρμόζει σε ένα νησί, με υψηλό ποσοστό επισκεψιμότητας» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: