Εκ νέου πρόεδρος του Συμβολαιγραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας ο Βολιώτης Ι. Κόνσουλας
12 Ιούν 2018
Εξιχνιάστηκε κλοπή σκάφους που διαπράχθηκε στην πόλη του Βόλου – Βρέθηκε στη Ναύπακτο
12 Ιούν 2018

Απέπλευσε σήμερα από το Βόλο η Τούρκικη Regatta, ακολουθώντας τη ρότα της ΑΡΓΟΥΣ

Μοιράσου το άρθρο:

Απέπλευσε σήμερα το πρωί από το λιμάνι του Βόλου και τελικό προορισμό την Κολχίδα, η Τούρκικη Regatta που θα ακολουθήσει ρότα ίδια με αυτή της Αργοναυτικής εκστρατείας.
Την regatta κατευόδωσαν ιστιοπλοϊκά του ΙΟΒΑΘ (Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Βόλου Ανοιχτής Θαλάσσης) και φουσκωτό του ομίλου RIB ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ.

 

Ο Τούρκικος ιστιοπλοϊκός όμιλος DADD, με πάνω από 600 μέλη σε όλη την Τουρκία, οργάνωσε για το 2018 ένα πολύ μεγάλο ναυτικό ταξίδι, με θέμα την μυθική Αργοναυτική εκστρατεία και το ονόμασαν : «Στη ρότα των Αργοναυτών, αναζητώντας το χρυσόμαλλο δέρας» ή DADDrallyBlackSea 2018 «OnTheTrailoftheArgonautsandtheirQuestoftheGoldenFleece».

Τιμώντας την Ελληνική μυθολογία, ξεκίνησαν την τουριστική regatta, από τον τόπο που ξεκίνησε και  η ΑΡΓΩ, την Ιωλκό τον σημερινό Βόλο. Θα διασχίσουν το Αιγαίο, θα περάσουν τον Ελλήσποντο (Δαρδανέλια), θα πλεύσουν στον Βόσπορο, θα περάσουν τις Συμπληγάδες πέτρες και μπαίνοντας στην Μαύρη Θάλασσα, θα περάσουν από την Σινώπη, τη Σαμψούντα , την Τραπεζούντα, τη Ριζούντα, το Μπατούμι για να καταλήξουν στην Κολχίδα, την σημερινή Poti, στη Γεωργία. Ένα ταξίδι περίπου 1.300 μιλίων από το Βόλο.

Ο ΙΟΒΑΘ, ο ιστιοπλοϊκός όμιλος ανοιχτής θαλάσσης του Βόλου ήταν αυτός που είχε αναλάβει την υποδοχή και την φιλοξενία,  με την συνεργασία του Δήμου Βόλου.

Τα 12 ιστιοπλοϊκά κατέπλευσαν  στο Βόλο την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 και τη Δευτέρα το πρωί, στο Δημαρχείο Βόλου, έγινε παρουσίαση και προβολή video με την ιστορία της Αργοναυτικής εκστρατείας καθώς και τον τρόπο κατασκευής του ομοιώματος που υπάρχει σήμερα στο Βόλο με παρουσιαστή τον πρόεδρο του συλλόγου που διαχειρίζεται τη σημερινή ΑΡΓΩ  Νίκο Ντόκο. Ακολούθησε χαιρετισμός και ανταλλαγές αναμνηστικών μεταξύ της προέδρου του ΙΟΒΑΘ Εριφύλης Βαρδάκη και του αντιπροέδρου του CubDADD, AzmiOzer. Όπως τόνισε η Εριφύλη Βαρδάκη «Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι θετικές γιατί αφυπνίζουν το ομαδικό πνεύμα των ανθρώπων και  διδάσκουν το σεβασμό προς τις συνήθειες διαφορετικών λαών και περιοχών.». Ό AzmiOzerτόνισε μεταξύ άλλων ότι «η regatta έχει τίτλο τρεις χώρες μια ιστορία και σκοπός τους είναι να διδάξουν την ιστορία και την μυθολογία μέσα από τα ταξίδια τους, βγάζοντας τα σκάφη και τα πληρώματα από τα λιμάνια, για να ταξιδέψουν»

Ακολούθησε εκδρομή με πούλμαν στον παραδοσιακό οικισμό της Μακρινίτσας και το βράδυ της Δευτέρας παραβρέθηκαν ως επίσημοι προσκεκλημένοι στην έναρξη της Ναυτικής εβδομάδας, με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο να τους καλωσορίζει και να τονίζει ότι «με την παρουσία τους συμβάλουν στην ενδυνάμωση της φιλίας μεταξύ των λαών που τους ενώνει η θάλασσα και δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν». Στο τέλος της εκδήλωσης βρέθηκε κοντά τους προκειμένου να τους χαιρετήσει δια χειραψίας και να τους ευχηθεί καλή αντάμωση.

Σήμερα (Τρίτη) πρωί ξεκίνησαν το μακρύ και δύσκολο ταξίδι τους, προσφέροντας ένα υπέροχο θέαμα, κάνοντας με τα ιστιοπλοϊκά τους κύκλους μέσα στο λιμάνι του Βόλου. Τους κατευόδωσαν ιστιοπλοϊκά του ΙΟΒΑΘ (Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Βόλου Ανοιχτής Θαλάσσης) και  φουσκωτό του ομίλου RIB ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ.

 

Μοιράσου το άρθρο: