Η σοπράνο Σύλβια Τσιμπανάκου μιλά για το κλασικό και σύγχρονο τραγούδι
26 Απρ 2018
Το Πήλιο μπορεί να γίνει ο απόλυτος τουριστικός προορισμός
10 Μαΐ 2018

Η υψίφωνος Μαριάντζελα Χατζησταματίου και η  πιανίστα Νεκταρία Παπαδημητρίου στην ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ

Μοιράσου το άρθρο:

Η Δέσποινα Τσούκα υποδέχτηκε στο στούντιο   δύο χαρισματικές γυναίκες ,την υψίφωνο Μαριάντζελα Χατζησταματίου και την πιανίστα Νεκταρία Παπαδημητρίου.

Ερμήνευσαν  συνθέσεις που μας ταξίδεψαν σόλο τον κόσμο και μίλησαν για τις εμπειρίες τους και την συνεργασία τους.

Η υψίφωνος Μαριάντζελα Χατζησταματίου είναι μια πολύπλευρη ερμηνεύτρια που ασχολείται κυρίως με την Όπερα του 17ου και 18ου αιώνα, καθώς και με άλλα είδη και περιόδους. Έχει ζήσει και εργαστεί στην Ιταλία, την Γαλλία, την Αμερική και την Ταϊλάνδη όπου συμμετείχε σε παραγωγές όπερας, ορατορίου και μουσικής δωματίου. Την περίοδο 2012-2015 διετέλεσε καθηγήτρια φωνητικής στο πανεπιστήμιο Mahidol University και ως ειδικός φωνητικής αγωγής για νεαρές ηλικίες στο NIST των Ηνωμένων Εθνών. Συνεργάζεται τακτικά με σύνολα μουσικής δωματίου στην Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία, αλλά επιθυμεί να έχει ως μόνιμη βάση της την Ελλάδα. Κατέχει βασικό και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη φωνητική κλασική ερμηνεία από το College of Musical Arts του πανεπιστημίου του Bowling Green (Οχάιο, Η.Π.Α.) όπου σπούδασε με τον Αμερικανό τενόρο Christopher Scholl και την σοπράνο Myra Merritt από την Metropolitan Opera. Κατά την διάρκεια των σπουδών της είχε την δυνατότητα να παρακολουθήσει μαθήματα και master classes διακεκριμένων καλλιτεχνών όπως οι Martin Katz, Paul O’Dette, Margot Garrett και Ann Baltz μεταξύ άλλων. Εχει επίσης σπουδάσει Ιταλική γλώσσα και πολιτισμό στο Università per Stranieri στην Perugia της Ιταλίας και Γαλλική γλώσσα και πολιτισμό στο Cours de Civilisation Française de la Sorbonne στο Παρίσι.

 

Η Νεκταρία παπαδημητρίου ξεκίνησε σε ηλικία 4 ετών στη Μουσική Σχολή της Έλλης Αδάμ προπαιδεία ( σύστημα ORFF). Συνέχισε στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου πιάνο, απ΄ όπου και πήρε πτυχίο με Άριστα παμψηφεί και διάκριση καθώς και δίπλωμα με Άριστα παμψηφεί (τάξη κας Ευφροσύνης Παπαθωμαϊδη).

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Δημήτρη Σγούρο, Αλίκη Βατικιώτη, Uwe Matsche, Τάκη Φαραζή, Γ. Χατζηνίκο.

Έχει δώσει συναυλίες μουσικής δωματίου καθώς και ρεσιτάλ στο Χόρτο του Πηλίου στα πλαίσια σεμιναρίου του Γιώργου Χατζηνίκου.

Υπήρξε συνοδός επί 7 συνεχή έτη στη Δημοτική χορωδία Βόλου με μαέστρο τον Γιάννη Καρκάλα, συνεργάστηκε με τη χορωδία του Μουσικού συλλόγου Λάρισας με μαέστρο τον Δημήτρη Καρβούνη και με την Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου με μαέστρο στον Συμεών Κόγκαν.

Το 1992 συμμετείχε στις υποτροφίες ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ως συνοδός υποψηφίας υποτρόφου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το 2004 συμμετείχε στη συναυλία με τίτλο «Μουσική Δωματίου για κόρνο και πιάνο» μαζί με τον σολίστ Δημήτρη Φρόνιμο, στην Παλαιά Ηλεκτρική.

Το 2010 και στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων Γαλλοφωνίας, ερμήνευσε έργα του Χατζιδάκι, τα οποία μαγνητοσκόπησε η Γαλλική τηλεόραση.

Το 2013 είχε συμμετοχή στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας συνοδεύοντας τη σοπράνο Κατερίνα Αποστολοπούλου.

Το 2016 κάλυψε μουσικά την οπερέτα «Βαφτιστικός» στις πολύ πετυχημένες παραστάσεις που δόθηκαν στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής, ερμηνεύοντας πολύ γνωστές μελωδίες.

Εργάστηκε στο Μουσικό Σχολείο Βόλου και από το 1991 εργάζεται στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου ως καθηγήτρια πιάνου και συνοδός εγχόρδων και πνευστών.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: