Ο ερμηνευτής και στιχουργός Χρήστος Παπάζογλου μιλά στην ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ
19 Απρ 2018
Η υψίφωνος Μαριάντζελα Χατζησταματίου και η  πιανίστα Νεκταρία Παπαδημητρίου στην ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ
3 Μαΐ 2018

Η σοπράνο Σύλβια Τσιμπανάκου μιλά για το κλασικό και σύγχρονο τραγούδι

Μοιράσου το άρθρο:

Η Δέσποινα Τσούκα υποδέχθηκε στο στούντιο την σοπράνο Σύλβια Τσιμπανάκου, μια από τις ωραιότερες φωνές της πόλης με σημαντικές σπουδές και εμφανίσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Μίλησε για τις σπουδές  και τα σχέδια της, καθώς και για τον τρόπο που πρέπει οι νέοι να ακολουθούν σωστά  την πορεία προς το όνειρό τους που είναι το τραγούδι και η διάκριση.

Η Σύλβια  γεννήθηκε στον Βόλο και από την ηλικία των 15 χρονών μελέτησε φωνητική και μελόδραμα με τη διακεκριμένη σολίστ της Ελληνικής Λυρικής Σκηνής Ιουλία Τρούσσα.

Σε ηλικία 18 ετών βραβεύτηκε με την υποτροφία «Μαρία Κάλλας» γεγονός που οδήγησε τις σπουδές της στο Λονδίνο, φοιτώντας πλάι σε θρυλικά ονόματα της Φωνητικής Τέχνης όπως η Johanna Peters και η Vera Rosa.

Φοίτησε με υποτροφία στο Guildhall School of Music and Drama όπου της δόθηκε κατ’εξαίρεση υποτροφία για τρία Master. Eκεί είχε την ευκαιρία παράλληλα με το κλασσικό τραγούδι ,να σπουδάσει musical, θέατρο και υποκριτική.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών στο Guildhall School of Music and Drama της δίνεται υποτροφία μεταπτυχιακών σπουδών στη Royal Music Academy of London.

Κατά τη διαμονή της στο  εξωτερικό συμμετείχε σε διαγωνισμούς,gala,διεθνή φεστιβάλ, ρεσιτάλ, παραγωγές όπερας(Αγγλία, Γαλλία, Ελβετία, Ισπανία, Βενεζουέλα). Έχει συνεργαστεί με μεγάλες ορχήστρες και μέχρι σήμερα εμφανίζεται ως σολίστ σε θέατρα του εξωτερικού.

Πλέον διαμένει στην Ελλάδα όπου συνεργάζεται με διακεκριμένα μουσικά σύνολα, αρχιμουσικούς και σολίστ.

Είναι καθηγήτρια Μονωδίας και σύγχρονου τραγουδιού στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου καθώς και διευθύντρια της παιδικής χορωδίας του ΔΩΒ.

Από το 2007 δημιούργησε το φωνητικό σύνολο Voice & Voices που αποτελεί φυτώριο των μαθητών της στα πλαίσια προώθησης της Τέχνης στις νέες γενιές.

Μοιράσου το άρθρο: