Παντελής Κυραμαργιός: «Η ταύτιση με το κοινό είναι το πιο όμορφο δώρο που μπορεί να πάρει ένας καλλιτέχνης»  
14 Απρ 2018
Ο Πάνος Μαλαχιάς μιλά για τη νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Ποια ζωή δεν έχει λάθη»
30 Απρ 2018

“Αυτοί που φύγαν” το νέο άλμπουμ  του Σταύρου Αβράμογλου

Μοιράσου το άρθρο:

Ο ερμηνευτής Σταύρο Αβράμογλου, ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια ασχολείται με το λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι με σεβασμό, ήταν καλεσμένος της Δέσποινας Τσούκα με αφορμή την καινούργια του δουλειά με τον τίτλο ‘’Αυτοί που φύγαν’’.
Έχοντας στο ενεργητικό του 13 δίσκους με αξιόλογες κριτικές και συμμετοχές έρχεται με  13 ανέκδοτα λαϊκά κομμάτια που του εμπιστεύτηκαν οι συγγενείς Μεγάλων Λαϊκών Δημιουργών, εκτός από το ομότιτλο τραγούδι που ανήκει στον Χρήστο Νικολόπουλο.

Ο Σταύρος γεννήθηκε στις Σέρρες. Σπούδασε κιθάρα και φωνητική στο Μουσικό Ωδείο της πόλης του, ενώ παράλληλα συμπλήρωνε τις σπουδές του παίζοντας Beatles και Rolling Stones με το γκρουπ των εφηβικών του χρόνων. Αργότερα, στο στρατό, ανακάλυψε τον πλούτο του λαϊκού τραγουδιού.
Όταν απολύθηκε, ξεκίνησε μαθήματα ορθοφωνίας και αρμονίας στη σχολή του Κώστα Κλάβα ενώ ταυτόχρονα άρχισε να μυείται στο Νέο Κύμα, τραγουδώντας σε μπουάτ. Λίγο αργότερα δοκιμάστηκε επίσης στο ελαφρολαϊκό, με τον πρώτο του δίσκο, Χαμόγελο μου (1980, Ελληνική Εταιρεία Επικοινωνιών), με τραγούδια σε μουσική Σάκη Τσιλίκη και στίχους των Β. Τσιμπούλη και Σ. Μανέτα.

Η καθαρή φωνή του, είχε κάνει ήδη αίσθηση, αλλά η μουσική δεν φαινόταν να αρκεί για τον βιοπορισμό του. Έτσι στράφηκε στο δεύτερο πάθος του, τον αθλητισμό, ως εκπαιδευτής. Παράλληλα τραγουδούσε κι έπαιζε κιθάρα σε ταβερνάκια και φρόντιζε να μελετά. Ώσπου τα τραγούδια του Βαμβακάρη του άνοιξαν την «πόρτα» του ρεμπέτικου και το 2005 κυκλοφόρησε το δεύτερο δίσκο του, Ρεμπέτικο αλφαβητάρι, με τραγούδια των Σκαρβέλη, Χατζηχρήστου, Περιστέρη, Παπαϊωάννου, Βαμβακάρη και άλλων. Μέσα από το «αλφαβητάρι» ήρθε σε επαφή με γνώστες του ρεμπέτικου, τον μελετητή Πάνο Σαββόπουλο και «τη μεγάλη λαϊκή ψυχή», τον Τόλη Χάρμα, που εν συνεχεία «του εμπιστεύτηκε τραγούδια του, χωρίς να υπάρχει καμία συναλλαγή» –όπως λέει ο ίδιος ο Σταύρος Αβράμογλου. Μαζί με τον Χάρμα διαμορφώθηκε μια μεγάλη παρέα από μουσικούς (Μπάμπης Τσέρτος, Σοφία Παπάζογλου, Μανώλης Καραντίνης και άλλοι) .
Η πορεία του συνεχίστηκε έτσι έως σήμερα και ελπίζει να συνεχίσει να υπηρετεί το λαϊκό τραγούδι κόντρα στα ρεύματα.

Μοιράσου το άρθρο: