Ο Λάκης Τζίμκας μιλά για το νέο του CD
8 Μαρ 2018
Ο Πάνος Σαββόπουλος μιλά για τις «Ρωγμές της Σαγήνης»
29 Μαΐ 2018

O George Tsodakis στην ΕΡΤ Βόλου

Μοιράσου το άρθρο:

Στην εκπομπή «Ντάλα Μεσημέρι» o Γιώργος Διαμαντόπουλος και η Δέσποινα Τσούκα συνομιλούν με τον διεθνούς φήμης Ελληνοαμερικανό συνθέτη Georges Tsodakis. Μαζί τους και ο πιανίστας Νίκος Λαάρης. Ο κ. Tsodakis βρέθηκε στο Βόλο με αφορμή τη συνεργασία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας με το Champer Music Society of Lincoln Center και μίλησε για την πορεία του, τις συνεργασίες του και τα βραβεία που έχει λάβει διεθνώς, καθώς και τις μελλοντικές εμφανίσεις τους σε Ελλάδα και ΗΠΑ.

O μεγαλύτερος οργανισμός μουσικής δωματίου των ΗΠΑ, Chamber Music Society of Lincoln Center φιλοξενήθηκε στη Μαγνησία από 12 έως 16 Απριλίου μαζί με το βραβευμένο τηλεοπτικό πρόγραμμά του Live From Lincoln Center, στην πρώτη του διεθνή παραγωγή, σε συνεργασία με την ΕΡΤ, προκειμένου να παραχθεί ταινία με τα κονσέρτα που θα πραγματοποιηθούν σε επιλεγμένους χώρους στη Θεσσαλία.

Οικοδεσπότης του κορυφαίου πολιτιστικού γεγονότος το Επιμελητήριο Μαγνησίας, που έχοντας στοχεύσει στην εξωστρέφεια ως μια προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης συνδυάζοντας την επιχειρηματικότητα με τον πολιτισμό, πέτυχε να κεντρίσει το ενδιαφέρον του ξακουστού Chamber Music Society του Lincoln Center της Αμερικής ενεργοποιώντας σημαντικές επαφές.

Στόχος της πρωτοβουλίας που ανέλαβε το Επιμελητήριο Μαγνησίας είναι να διαδοθούν στα πέρατα του κόσμου το προικισμένο σε απαράμιλλες φυσικές ομορφιές τοπίο της Μαγνησίας, ο πολιτισμός και η σπουδαία ιστορίας της, προσκαλώντας τους υψηλής στάθμης Αμερικάνους ταξιδιώτες να γνωρίσουν την ανεξερεύνητη Ελλάδα, όπως είναι η Θεσσαλία.

Μοιράσου το άρθρο: