“Άνοια – νόσος Αλτσχάιμερ και πως φροντίζουμε  τους γονείς μας»
27 Μαρ 2018
“Σχέσεις μεταξύ των συντρόφων”
24 Απρ 2018

“Σχέσεις μεταξύ των συντρόφων”

Μοιράσου το άρθρο:

Η πρώτη εκπομπή του θέματος που αφορά στην σχέση των συντρόφων για μια μακροχρόνια  και συναισθηματικά ισορροπημένη  συμβίωση αναλύθηκε από τον Κλινικό Ψυχολόγο και Ψυχοθεραπευτή  Μάνο Ζαχαριουδάκη, καλεσμένο της Δέσποινας Τσούκα.

Αρκετά ζευγάρια καταφέρνουν και παραμένουν αγαπημένα, σε καλές αλλά και σε κακές στιγμές; Η απάντηση δε βασίζεται στην τύχη. Μέσα από τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση, συνειδητοποιούν πόσο σημαντικά είναι τα «πρέπει» στη σχέση. Επειδή λίγα ζευγάρια γνωρίζουν αυτά τα «πρέπει», θα μπορούσαμε να τα ονομάσουμε και ως «μυστικά» που χαρακτηρίζουν μία πετυχημένη σχέση.

Η αποδυνάμωση της αγάπης σε μια σχέση γίνεται συνήθως σταδιακά και αθόρυβα. Όσο και να ψάξει κανείς στο πότε ξεκίνησε είναι δύσκολο να βρει αποδείξεις.

Αποφεύγουν έτσι τους φαύλους κύκλους αλληλοκατηγορίας, το συναίσθημα της απελπισίας ότι «τίποτα δεν μπορεί να γίνει» το οποίο αντικαθίσταται από την ελπίδα ότι ο άλλος δεν είναι ο εχθρός. Το ζευγάρι μπορεί να συμμαχήσει για ένα καλύτερο κοινό μαζί μέσα από το οποίο θα καλύπτονται οι ανάγκες και των δύο και αυτό μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία για την ωρίμανση του καθενός.

Το θέμα θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα.

Μοιράσου το άρθρο: