Ανήλικος προσπάθησε να κλέψει ποτά από σούπερ μάρκετ
17 Απρ 2018
«Οι Χορευτές της Φωτιάς-Λέμε ΟΧΙ στον πόλεμο»
17 Απρ 2018

Παρουσίαση του βιβλίου της Μάρης Τσαμακίδου Παπαποστόλου «Πιστοποιητικό ζωής»

Μοιράσου το άρθρο:

Η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Καρδίτσας, ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «Καραγκούνα» και το Βιβλιοπωλείο «ΠΑΙΔΕΙΑ», οργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου: «Πιστοποιητικό ζωής» της Μάρης Ιωάν.Τσαμακίδου Παπαποστόλου, την Πέμπτη, 19 Απριλίου και ώρα 19.30μμ, στο Ξενοδοχείο «ΚΙΕΡΙΟΝ»(Αίθουσα «Αφροδίτη»)
Την εκδήλωση παρουσιάζει η κ. Αγγελίνα Ελπινίκη – Αρχειονόμος. Προϊσταμένη των Γ.Α.Κ Νομού Καρδίτσας
Για το βιβλίο θα μιλήσει η κ. Σταθοπούλου Αικατερίνη – Φιλόλογος
Θα διαβάζουν αποσπάσματα:
Η κ. Κουτούβα Ιωάννα – Εκπαιδευτικός και
Η κ. Μυργιώτη Ευφροσύνη – Υπεύθυνη Σύμβουλος του Κέντρου Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Μικρό βιογραφικό
Η Μάρη Τσαμακίδου Παπαποστόλου γεννήθηκε στο Βόλο. Σπούδασε Γαλλική και Ελληνική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπηρέτησε ως καθηγήτρια και γυμνασιάρχης επί 31 χρόνια σε σχολεία της Καρδίτσας, όπου ζει από το 1982. Μικρές συλλογές διηγημάτων και ποιημάτων, όπως τα «Λογοτεχνικά Ιντερμέδια», «Φθέγγομαι» κλπ δημοσιοποιήθηκαν μόνο διαδικτυακά. Το διήγημά της «Έπρεπε ν΄ανθίσει;» απέσπασε έπαινο σε διαγωνισμό του «BONSAISTORIES». Σπούδασε μουσική στο Εθνικό Ωδείο Βόλου. Το «Πιστοποιητικό ζωής» είναι το πρώτο βιβλίο της που κυκλοφορεί.

Άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών διάβασαν το βιβλίο σε e- μορφή με καθολική αποδοχή, επαινετικά σχόλια και προτροπές γα άμεση έκδοση. Ένα ελάχιστο απάνθισμα που επιτρέπει ο χώρος:
«Μου άρεσε η γλώσσα, οι αναφορές σε τόπους συγκεκριμένους, οι σχέσεις των προσώπων. Το χρονικό πήγαινε- έλα»
Nίκος Γραικός
Καθηγητής ελληνικών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας του Παρισιού. Συντονιστής του Συλλόγου «Φωνή Γραφή», για τα Νέα Ελληνικά στο Παρίσι.

«Είναι ένα βιβλίο-ντοκουμέντο απ’ αυτά που μελετούν στα τμήματα Κοινωνιολογίας στα Πανεπιστήμια. Συγχρόνως είναι συναρπαστικό, το διάβασα μονορούφι…»
Λήδα Ράπτη
PhD Professor,  Department of Biomedical and Molecular Sciences
Queen’s University, Canada.

«Κι έχω να πω πως επειδή εγώ ποιητεύομαι κυρίως, μου ταιριάζει η κοφτή φράση σου που δένει κόμπο-κόμπο ένα δικό του ρυθμό στο κείμενο»
Σ’ ευχαριστώ, Μάρη
Δημήτρης Ιατρόπουλος
Ποιητής – Στιχουργός

Μοιράσου το άρθρο: