Λαμπρινή Καρακώστα: “Είναι συγκινητικό ν’ ανταμώνουμε και να γιορτάζουμε το πόσο ίδιοι είμαστε!!”
23 Μαρ 2018
“Μικρές ιστορίες μεγάλα τραγούδια” της Πέμπτης 12 Απριλίου 2018
13 Απρ 2018

Ο τραγουδοποιός Ιορδάνης Σιδηρόπουλος  θέλει να αλλάξει και να ενώσει τον κόσμο μέσα από τα τραγούδια του!!

Μοιράσου το άρθρο:

Η Δέσποινα Τσούκα υποδέχτηκε τον Ιορδάνη Σιδηρόπουλο με αφορμή την εμφάνιση του στο Βόλο σε μια συναυλία με φίλους που γνωρίζει χρόνια και αγαπά και  έχουν πορευτεί μουσικά στην  ίδια πόλη που μεγάλωσαν.

Έχοντας στις αποσκευές του δύο προσωπικά άλμπουμ  με τον τίτλο «Χειμώνας»και «Ψάχνω στο φως»ήρθε από το Δουβλίνο όπου εργάζεται φέρνοντας και καινούργια τραγούδια όπως αυτό που τραγούδησε a capella και το έγραψε πετώντας κυριολεκτικά στα σύννεφα αφιερωμένο σε όσους αναγκάζονται να φύγουν από την Ελλάδα για ένα καλύτερο αύριο.

Τα τραγούδια του είναι μία προσωπική ματιά του δημιουργού στην εποχή που  ζούμε αλλά και στον έρωτα. Μπλέκει την αναζήτηση του ονείρου, με την επανάσταση,  σε τραγούδια όπως »Τσιμεντένια σοκάκια» και »Τα παιδιά του δρόμου», την ξενιτιά και τις δυσκολίες, με την αγάπη και τον έρωτα σε τραγούδια όπως το »Μας πρόδωσαν» και το »Ο κόσμος άλλαξε νωρίς».
Για τον Ιορδάνη έμπνευση για τα τραγούδια του είναι η πατρίδα και το εκφράζει με τους στίχους που μας χάρισε και μας αφορά όλους γιατί όπως γράφει ο ίδιος:

Πατρίδα είναι όχι ένα όνομα – ένας προσδιορισμός. Πατρίδα είναι τα μέρη που ερωτεύτηκες και θες να αναγεννήσεις. Πατρίδα είναι αυτοί που αγάπησες, μίσησες, δημιούργησες και εκμυστηρεύτηκες τα όνειρά σου. Πατρίδα είναι ο πρωινός καφές στην αγαπημένη σου ακροθαλασσιά ή το σφηνάκι στο συνηθισμένο και γνώριμο μπαρ. Πατρίδα είναι όλα όσα θες να φτιάξεις και να αλλάξεις. Η πατρίδα σου είσαι εσύ…. Και εσύ μοιάζεις με εμένα.!!

 

Μοιράσου το άρθρο: