“Παιδική ευτυχία  και γονείς”
13 Μαρ 2018
“Άνοια – νόσος Αλτσχάιμερ και πως φροντίζουμε  τους γονείς μας”
27 Μαρ 2018

Γκρίνια  και πώς να  την αντιμετωπίσετε !!! 

Μοιράσου το άρθρο:

 Συμβαίνει και… στις καλύτερες οικογένειες. Ο παράγοντας «γκρίνια» συσσωρεύεται ολοένα και περισσότερο στις καθημερινές μας σχέσεις με τους γύρω μας και εξαρτάται άμεσα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας στον προσωπικό και επαγγελματικό τομέα.

Η Δέσποινα Τσούκα με καλεσμένο τον Κλινικό Ψυχολόγο και Ψυχοθεραπευτή Μάνο Ζαχαριουδάκη συζήτησαν για το πώς θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από αυτήν.

Συνήθως τα θέματα στα οποία εμφανίζεται η γκρίνια είναι σημάδια ελλιπούς επικοινωνίας και διευκρίνησης. Εμφανίζεται έντονα γιατί εκδηλώνονται απαιτήσεις αλλαγής συμπεριφοράς, που ο άλλος δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει.

Τα όρια του κάθε ανθρώπου διαφέρουν και πρέπει να αναλογιστεί ο καθένας προσωπικά μέχρι που μπορεί να φτάσει. Τα όρια δηλώνουν αυτοσεβασμό και αυτοπροστασία και είναι απαραίτητα σε κάθε ανθρώπινη σχέση. Είναι σημαντικό και έχουμε χρέος προς τον εαυτό μας και τους άλλους να δηλώνουμε σύντομα το πόσο αντέχουμε και όχι “κατόπιν εορτής”. Οριοθετημένες σχέσεις αποτελούν και τις πιο υγιείς σχέσεις.

Μοιράσου το άρθρο: