Καρδίτσα: Σε εξέλιξη η 10η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών
14 Μαρ 2018
Δημοτική Αρχή: «Άτακτη υποχώρηση της Επιτροπής για την Καραμπατζακη»
14 Μαρ 2018

Ξεκινά ο εκσυγχρονισμός του Δικτύου Ύδρευσης σε Βόλο – Νέα Ιωνία

Μοιράσου το άρθρο:

Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση με τον ανάδοχο και εντός των ημερών ξεκινούν, από τη Νέα Ιωνία,  οι εργασίες κατασκευής του εξαιρετικά σημαντικού έργου Εκσυγχρονισμού, Ζωνοποίησης και Αυτοματοποίησης του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος των Ενοτήτων Βόλου και Ν. Ιωνίας, συνολικού ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά την αντικατάσταση όλου του παλιού δικτύου, από αμίαντο, και με την εκτέλεσή του θα διασφαλιστεί η ελαχιστοποίηση των διαρροών και η εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού πόσιμου νερού, ενώ εκτιμάται ότι θα αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα της μείωσης της παροχής τους θερινούς μήνες, οπότε και παρατηρείται υπερκατανάλωση. Πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το ΕΣΠΑ.

Σε σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, αναφέρεται: «Η σπουδαιότητα του έργου είναι αυτονόητη και αυταπόδεικτη και γίνεται μετά από μεθοδικές και επίμονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, στο πρόγραμμα της οποίας ως κυρίαρχος, πρωταρχικός άξονας δράσης ήταν και παραμένει το θέμα του νερού. Εκείνο που παραμένει σαν απορία, πάντως, είναι γιατί η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν προώθησε, έστω και προπαρασκευαστικά, ένα τόσο σημαντικό έργο για την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, ιδιαίτερα μάλιστα της Νέας Ιωνίας, που και σε αυτή την περίπτωση, παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις και τις λοιπές πομφόλυγες, είχε αφεθεί στην τύχη της».

Το έργο περιλαμβάνει:

  • Την αντικατάσταση  95.500 μέτρων δικτύου ύδρευσης, με την κατασκευή 127.500 μέτρων νέου δικτύου
  • Την αντικατάσταση  8.000 ιδιωτικών παροχών
  • Τον αυτόματο έλεγχο λειτουργίας του νεοκατασκευαζόμενου δικτύου και την επέκταση του υφιστάμενου συστήματος αυτομάτου ελέγχου του υδραγωγείου, κατά 18 νέων ζωνών ελέγχου

Με το έργο αυτό που θα εξελιχθεί στο κέντρο του Βόλου (που οριοθετείται από τους χειμάρρους  Άναυρο και Κραυσίδωνα , την ακτογραμμή και την οδό Αναλήψεως) και στη Νέα Ιωνία ( στην περιοχή η οποία περιμετρικά οριοθετείται από τις οδούς Ιερολοχιτών, Μάρκου Μπότσαρη, Μαιάνδρου, Βενιζέλου, Εθνικών Αγώνων, Ικάρων, Μανδηλαρά Νικηφόρου και Παρασκευοπούλου), θα αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των αφανών διαρροών του παλιού δικτύου, θα δημιουργηθούν συνθήκες ασφαλούς υδροδότησης της πόλης με νερό καλής ποιότητας και θα περιοριστεί σημαντικά η λειτουργία των γεωτρήσεων, ώστε το υδραγωγείο του πολεοδομικού συγκροτήματος να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα στάνταρτς των κανόνων της αειφορίας.

Με το έργο αναμένεται η εξοικονόμηση 2,5 εκ. κυβικών μέτρων νερού ετησίως, γεγονός που απομακρύνει σε ικανό βάθος χρόνου τα όποια προβλήματα υδροδότησης του πολεοδομικού Συγκροτήματος και γεννά πραγματικές συνθήκες οικονομικής πολιτικής στο τιμολόγιο του πόσιμου νερού.

Δεδομένου ότι η εκσκαφή 127.500 μέτρων τάφρων στο κέντρο των πόλεων, θα δημιουργήσει προβλήματα, η ΔΕΥΑΜΒ ζητεί εκ των προτέρων την συνεργασία των πολιτών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων, οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα είναι προσωρινού χαρακτήρα.

 

Μοιράσου το άρθρο: