Με μόνιμους ογκολόγο και οφθαλμίατρο ενισχύεται το Νοσοκομείο Βόλου
14 Μαρ 2018
Εκπαιδεύτηκαν 50 αγρότες των παρακάρλιων περιοχών για την προστασία της λίμνης
14 Μαρ 2018

Ενδοδικαστικός συμβιβασμός για την πληρωμή του skate park-Ο επίτροπος δεν εγκρίνει τη δαπάνη

Μοιράσου το άρθρο:

Σε ενδοδικαστική συμβιβαστική επίλυση  προχωρά ο Δήμος Βόλου για να επιλύσει τη διαμάχη με την εταιρεία  περιορισμένης ευθύνης για την προμήθεια εξοπλισμού για την “Δημιουργία χώρου παιδιού”, προϋπολογιζόμενης δαπάνης 69.998 € με Φ.Π.Α, μετά από πρόχειρο διαγωνισμό. Η εταιρεία κατέθεσε αγωγή στο δήμο για το προαναφερόμενο ποσό που αφορά την προμήθεια εξοπλισμού του  skate park, δεδομένου ότι η δαπάνη κρίθηκε μη νόμιμη από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για πλημμέλειες που αποδίδονται στη διαγωνιστική διαδικασία. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι η δαπάνη ακυρώθηκε δυο φορές από τον Επίτροπο.

Οι πλημμέλειες, που αποδίδονται κατά την διαγωνιστική διαδικασία, αφορούν στο γεγονός ότι δεν αιτιολογείται, βάσει συγκεκριμένων στοιχείων με αναφορά στις τρέχουσες τιμές της αγοράς, γιατί η προσφορά της αναδόχου, και μοναδικής παραδεκτά συμμετέχουσας στο διαγωνισμό, ήταν ικανοποιητική και συμφέρουσα για το Δήμο, ώστε να δικαιολογείται η κατακύρωση σ’ αυτήν του αποτελέσματος του διαγωνισμού. Ο ισχυρισμός του Δήμου ότι δεν έχουν προκηρυχθεί παρόμοιοι διαγωνισμοί στο παρελθόν και ως εκ τούτου δεν είχε τη δυνατότητα σύγκρισης τιμών είναι αβάσιμος, καθώς θα μπορούσε να λάβει υπόψη συγκριτικά στοιχεία τιμών είτε διαγωνισμών άλλων φορέων είτε τιμολογίων της αγοράς, λαμβανομένου μάλιστα υπόψη ότι στον ενδεικτικό προϋπολογισμό της προμήθειας οι τιμές μονάδας για κάθε είδος εκτιμήθηκαν με βάση έρευνα αγοράς από το ελεύθερο εμπόριο……..”

Η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου έκρινε ότι ο Δήμος πρέπει να προβεί στην ενδοδικαστική συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς από αγωγή, η συζήτηση της οποίας εκκρεμεί στο Διοικητικό Εφετείο Λάρισας στη δικάσιμο της 22η Ιανουαρίου 2019 αναγνωρίζοντας την οφειλή που ανέρχεται στο ποσό των 67.414,46 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και την κατάργηση της δίκης.

Κατά πλειοψηφία τα τέλη

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν τα τέλη κοινοχρήστων χώρων με τον Τ. Δουλόπουλο της “Δύναμης Βόλου να προτείνει μείωσή τους καθώς ο δήμος διαθέτει την οικονομική επιφάνεια, ενώ ο Θ. Τσαλούχας της ΛΑΣ τόνισε ότι η παράταξή του είναι αντίθετη σε κάθε χαράτσι.

Για το θέμα των τελών κοινοχρήστων χώρων που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία  ο Αρ. Δουλόπουλος πρότεινε να  δώσει η Δημοτική Αρχή ποσό από το ταμειακό διαθέσιμο ώστε να μειωθούν τα τέλη , ενώ και ο σύμβουλος της ΛΑΣ Θεόδ. Τσαλούχας  είπε ότι η παράταξή του είναι αντίθετη σε τέτοιου είδους χαράτσια.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ανδρ. Ζέρβας απάντησε λέγοντας ότι θα εξεταστεί η μείωση τελών και ότι προς την κατεύθυνση αυτή ήδη η δημοτική αρχή εφαρμόζει τη μείωση σε τρεις φάσεις, η μία ίσχυσε  πέρυσι, φέτος  εφαρμόζεται η β’ φάση και του χρόνου η γ’ φάση.

Επίσης, κατά πλειοψηφία τροποποιήθηκε κανονιστική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με την οργάνωση και τις προϋποθέσεις λειτουργίας και τον καθορισμό των όρων για τη διάθεση και κατακύρωση χώρων της ετήσιας εμποροπανήγυρης του Δήμου Βόλου. Ο Τέλης Δουλόπουλος είπε ότι πλήττει καίρια την τοπική αγορά, ενώ ο Θ. Τσαλούχας έκανε λόγο για αναχρονιστικό θεσμό και ψήφισαν αρνητικά.

Τέλος, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η εγκατάσταση 85 στη Ν. Ιωνία και 116 στον Βόλο, υπαίθριων Τηλεπικοινωνιακών καμπίνων για λογαριασμό εταιρίας τηλεφωνίας. Ο Τέλης Δουλόπουλος είπε ότι η εταιρία σκάβει όλη την πόλη και τοποθετεί αντιαισθητικές καμπίνες, προσθέτοντας ότι ο Δήμος πρέπει να έχει αντισταθμιστικά οφέλη.

Δωρίζει σε ιδρύματα και απόρους τις αντιμισθίες το ο δήμαρχος

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τη δωρεά των αντιμισθιών του δημάρχου Αχ. Μπέου που δικαιούται αναδρομικά από τη διαπιστωτική πράξη της αργίας του σε κοινωφελή ιδρύματα, Συλλόγους ασθενών και άπορες οικογένειες ενόψει Πάσχα.

Ο δήμαρχος δωρίζει στο Δήμο Βόλου ποσό 30.000 € και όπως είπε, είναι υλοποίηση της δέσμευσης που είχε δώσει για τη στιγμή που θα επανερχόταν στα καθήκοντά του για ιδρύματα και οικογένειες που έχουν ανάγκη και ενόψει Πάσχα. Πρόσθεσε δε ότι αν τα χρήματα δεν επαρκέσουν για καλυφθούν οι ανάγκες των οικογενειών θα δώσει και άλλα.

Ο σύμβουλος της «Δύναμης Βόλου» Αρ. Δουλόπουλος εξήρε την χειρονομία του δημάρχου λέγοντας ότι τον τιμά ιδιαίτερα.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Α. Μπέος  επιτέθηκε κατά των μειοψηφιών που απουσίασαν από τη συνεδρίαση, λέγοντας ότι για άλλη μια φορά έδειξαν πόσο ενδιαφέρονται για την πρόοδο και τα ζητήματα της πόλης και ότι καθημερινά δείχνουν το πρόσωπό τους απέναντι στην κοινωνία που τους ψήφισε για να ασχοληθούν με τα θέματα της πόλης.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: