Οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες του «Χειμωνανθός»
13 Φεβ 2018
Ο Λάκης Τζίμκας μιλά για το νέο του CD
8 Μαρ 2018

Τα «Παιδιά του γέρο χρόνου» στο «Ντάλα μεσημέρι»

Μοιράσου το άρθρο:

Δύο γυναικείες παρουσίες, η συγγραφέας Κατερίνα Μουρίκη και η συνθέτης Eljona Eleni Sinjari παρουσιάζονται στο «Ντάλα μεσημέρι» από τον Γιώργο Διαμαντόπουλο.

Το παιδικό βιβλίο «Τα παιδιά του γέρο χρόνου» της Κατερίνα Μουρίκη από τις εκδόσεις ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΑΠΛΟΥΣ/ Εικονογράφηση Zoe Horiatelli,/ Σύνθεση, Ενορχήστρωση, Τραγούδι, Πιάνο, Synth, Αφήγηση: Eljona Eleni Sinjari / Mίξη – Mastering : Giannis Damianidis – Οι μήνες και οι μέρες της εβδομάδας δίνουν το «Παρών» μέσα στις σελίδες του βιβλίου με εικόνες χαρούμενες, φωτεινές και οικείες στο παιδί βγαλμένες από τον μαγικό χρωστήρα της Zoe Horiatelli.

Κάθε μήνας/μέρα αυτοσυστήνεται με απλά και χαρούμενα στιχάκια ντυμένα με την μουσική της ταλαντούχας μουσικού Eljona Eleni Sinjari.
Η μουσική δεν είναι ενιαία αλλά αποτελεί μικρές ενότητες με ύφος και ρυθμό προσαρμοσμένο στον χαρακτήρα του μήνα ή της μέρας. Έτσι δίνεται στο παιδί η ευκαιρία μιας ποικιλίας ακουσμάτων έτσι ώστε να κατανοήσει τις διαφορετικές «γλώσσες» της μουσικής.
Οι μελωδίες άλλοτε απλές ρυθμικές και άμεσα αφομοιώσιμες από το παιδί, άλλοτε ποτισμένες από τους ήχους της παράδοσης ενώ κάποιες φορές τολμούν να απλωθούν στο χώρο της κλασικής και jazz μουσικής. Όλες μαζί ενώνονται και συμπορεύονται αρμονικά στο δρόμο της μουσικοπαιδαγωγικής διαδικασίας.

Μοιράσου το άρθρο: