Αερόστατα θα πετάξουν στις Σταγιάτες την Κυριακή της Αποκριάς
14 Φεβ 2018
Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Βόλο με το Γ. Μαρίνο
14 Φεβ 2018

Μηχανήματα στα αζήτητα στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας

Μοιράσου το άρθρο:

Πολλές οι κακοδαιμονίες των Κέντρων Υγείας στη Μαγνησία με τις οργανικές θέσεις καλυμμένες πλέον μόνο κατά 50% , νοσηλευτικό προσωπικό που καλύπτεται μερικώς με εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσω ΟΑΕΔ, αλλά και μηχανολογικό εξοπλισμό, όπως οδοντιατρικά εργαστήρια που δεν χρησιμοποιούνται και βρίσκονται ακόμη και στους διαδρόμους.

Την κατάσταση περιέγραψε στην ΕΡΤ Βόλου το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας, Νέλλυ Χονδρογιάννη. Αναφορικά με τα μηχανήματα, ανέφερε ότι στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς στο κουτί βρίσκεται ακόμη ένα καινούργιο οδοντιατρικό μηχάνημα και ο διευθυντής έχει ζητήσει από την 5η ΥΠΕ να το πάρουν γιατί δεν υπάρχει οδοντίατρος. “Το σωστό θα ήταν να έλθει οδοντίατρος και να καλύψει τις ανάγκες του Ανατολικού Πηλίου ειδικά σε θέματα πρόληψης” παρατήρησε η κ. Χονδρογιάννη.
Επιπλέον το Κ.Υ. Αργαλαστής διαθέτει οδοντιατρικό μηχάνημα που είναι στημένο αλλά δεν έχει δουλέψει από το 2005 ακόμη που έφυγε ο τότε διευθυντής που ήταν οδοντίατρος;
Τα περισσότερα ακτινολογικά μηχανήματα έχουν αντικατασταθεί με νέα και τα παλιά που ακόμη δουλεύουν είναι στημένα και στο διάδρομο περιμένοντας να τα ζητήσει κάποια άλλη μονάδα υγείας.

Σε ότι αφορά μικροβιολοιγκά εργαστήρια, εξοπλισμένα έχουν μόνο τα Κέντρα Υγείας Αλμυρού και Σκιάθου, ενώ στα υπόλοιπα κέντρα υγείας τα μηχανήματα απομακρύνθηκαν από τότε που το προσωπικό που τα χειρίζονταν πήραν όλοι μετάταξη για να καλύψουν τις ανάγκες του Νοσοκομείου Βόλου.
‘Το θέμα έχουμε θέσει στο διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Νέστορα Αντωνίου, και έχει δεσμευτεί ότι θα φροντίσει για κάποια μηχανήματα που να γίνονται έστω οι γενικές αίματος για να διευκολύνουν το έργο του γενικού ιατρού που θα πρέπεί να αποφασίσει για την τύχη ενός περιστατικού.

Το προσωπικό

Η κ. Χονδρογιάννη ανέφερε ότι οι βάρδιες στα ασθενοφόρα καλύπτονται από εργαζόμενους μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ όπως και κάποιες διοικητικές θέσεις αλλά και θέσεις νοσηλευτών-νοσηλευτριών. Τα Περιφερειακά Ιατρεία καλύπτονται με γιατρούς που κάνουν το αγροτικό τους και σε πολλές περιπτώσεις φαντάρους. Από το Κ.Υ. Σκοπέλο και το Π.Ι. Αλοννήσου λείπουν γενικοί γιατροί , καθώς δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον στους διαγωνισμούς που γίνονται και κηρύσσονται άγονοι. “Η Σκιάθος έχει καλύτερη κάλυψη σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, οι δε νοσηλευτές είναι με συμβάσεις ενός έτους που παρατάθηκαν για ακόμη μία χρονιά, μέχρι και το 2019”.
Με παιδιάτρους είναι καλυμμένα τα Κ.Υ. σε Σκόπελο, Σκιάθο και Αργαλαστή ενώ παιδίατρο δεν έχουν τα Κ.Υ. Αλμυρού, Βελεστίνο και Ζαγοράς. “Τα θέματα γνωρίζει ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, αλλά τελευταία δίνεται μεγαλύτερη βάση να λειτουργήσουν οι δύο νέες μονάδες ΤΟΜΥ σε Αγριά και Ν. Ιωνία”.

 

Μοιράσου το άρθρο: