Ιστορικό σταθμού

Μοιράσου το άρθρο:

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Βόλου είναι άμεσα και στενά συνδεδεμένος με την ιστορία αυτής της πόλης. Ιδρύθηκε και άρχισε να λειτουργεί στις 12 Σεπτεμβρίου 1948 από τον Βολιώτη βιοτέχνη των ραδιοφωνικών συσκευών ΣΤΕΝΤΩΡ, Γιώργο Κοντογεωργίου για να δωρηθεί λίγο αργότερα (στις 22 Οκτωβρίου 1948) στο Ελληνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας (ΕΙΡ), που είχε συμβάλει στο στήσιμο του Σταθμού.

Το στούντιο, που υπάρχει και σήμερα, πίσω ακριβώς από τον Ι. Ν. των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε με τα χρήματα φιλανθρωπικού εράνου, τα οποία ο δήμαρχος Παγασών τότε, Ζήσης Ζησάκης και ο νομάρχης Μαγνησίας, Γιώργος Παπαδάκος διέθεσαν για τον σκοπό αυτό.

Πρόκειται λοιπόν, για τον πρώτο από τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΤ που μετρά πλέον, 70 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας.

Στο δυναμικό της ΕΡΤ Βόλου από το 1999 μέχρι και σήμερα, έχει ενταχθεί ο Δημοτικός Ραδιοθάλαμος Καρδίτσας, ο οποίος δημιουργήθηκε μετά τη διμερή συνεργασία της ΕΡΤ και του Δήμου Καρδίτσας, συμβάλλοντας στην ανάδειξη των θεμάτων του Νομού.

Η φωνή της ΕΡΤ Βόλου δεν σίγησε λεπτό, ακόμη κι όταν η κυβέρνηση Σαμαρά αποφάσισε να βάλει λουκέτο σε όλες τις δομές της ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013. Το σήμα του συνέχισε να εκπέμπει για δύο ολόκληρα χρόνια χάρη στην άοκνη προσπάθεια πολλών από τους εργαζομένους του, αλλά και αλληλέγγυων φίλων του που πίστεψαν και στήριξαν ποικιλοτρόπως τον αγώνα να επανέλθει η ΕΡΤ στη «νομιμότητα». Τελικά, η ΕΡΤ επανασυστάθηκε στα τέλη Απριλίου 2015 και το όνειρο έγινε και επίσημα πραγματικότητα στις 11 Ιουνίου 2015. Μια νέα σελίδα στην ιστορία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αρχίζει, εμπλουτισμένη πλέον, με τα θετικά στοιχεία που προέκυψαν τα δύο χρόνια της αυτοδιαχείρισης.
Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Βόλου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ  επαναδραστηριοποιείται και  αξιοποιεί και όλα τα μέσα που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των ακροατών της.

Μοιράσου το άρθρο: