Δημοσιογράφοι και bloggers επισκέπτονται τη Μαγνησία
10 Μαΐ 2017
Καρδίτσα: Κόντρες ΕΛΜΕ – Δήμου για το Εσπερινό
10 Μαΐ 2017

Εργασίες καθαρισμού ρεμάτων σε Μαγνησία – Σποράδες

Μοιράσου το άρθρο:

Εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων, έχει ξεκινήσει η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στο πλαίσιο δύο εργολαβιών «Καθαρισμός υδατορεμάτων ΠΕΜΣ», συνολικού προϋπολογισμού 650.000,00€. Η μία εργολαβία που υλοποιείται ήδη, ανέρχεται στο ποσό των 150.000,00€ και η άλλη στο ποσό των 500.000,00€.

ΚΡΑΥΣΙΔΩΝΑΣ1

Η πρώτη εργολαβία, προϋπολογισμού 150.000,00€ περιλαμβάνει εργασίες καθαρισμού και οι οποίες ήδη έχουν ξεκινήσει, από τον Κραυσίδωνα, στην οδό Λαρίσης, στην περιοχή του Πανεπιστημίου και ενδιάμεσα από το ΚΤΕΛ και την οδό Λαρίσης. Το προσεχές διάστημα οι εργασίες θα συνεχιστούν στο Πλατανόρεμα στην Κορώπη, στο ρέμα Τιμπλαλέξη στις Μικροθήβες και στην περιοχή της Σούρπης.

Με μια δεύτερη εργολαβία προϋπολογισμού 500.000,00€ θα καθαριστούν ο Άναυρος, ο Ξηριάς, το Αϊδίνι, τα Καλά Νερά και ρέματα στους Δήμους Βόλου,  Ζαγοράς-Μουρεσίου και Ρήγα Φεραίου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων πραγματοποιεί τις εργασίες καθαρισμού ρεμάτων έγκαιρα, προκειμένου κατά τη διάρκεια του χειμώνα να μην παρατηρηθούν πλημμυρικά φαινόμενα και να υπάρχει ομαλή ροή των υδάτων.

 

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων ανέφερε «Προχωρούμε έγκαιρα στον καθαρισμό ρεμάτων σε περιοχές του Νομού μας, όπως άλλωστε κάνουμε κάθε χρόνο προκειμένου να μην σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Είναι στο πλαίσιο αντιπλημμυρικής θωράκισης του Νομού μας, με σκοπό την προστασία ανθρώπων και περιουσιών, από ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα. Σε συνεργασία με τους Δημάρχους οι εργασίες θα συνεχιστούν σε περιοχές που κρίνονται απαραίτητες».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: