Συνελήφθη για λαθρεμπορία τσιγάρων
13 Φεβ 2018
Αερόστατα θα πετάξουν στις Σταγιάτες την Κυριακή της Αποκριάς
14 Φεβ 2018

Αυτόνομη προβολή των Σποράδων ζήτησαν από τον περιφερειάρχη οι Ενώσεις Ξενοδόχων

Μοιράσου το άρθρο:

Τα επείγοντα αιτήματα των Ενώσεων Ξενοδόχων και των Ενώσεων Δωματίων των τριών νησιών των Σποράδων συζητήθηκαν χθες Δευτέρα, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στο γραφείο του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστού, έπειτα από πρωτοβουλία των Ενώσεων Ξενοδόχων Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου και της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη.

Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κ. Νίκος Πλωμαρίτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Γιάννης Μπουτίνας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου κ. Αλέξανδρος Ευσταθίου, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου κα Μαίρη Διαμάντη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Σκιάθου κ. Μανώλης Κανταράκης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Αλοννήσου Κ. Βαγγέλης Αναγνώστου.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Κ. Αλέξανδρος Ευσταθίου,εκφράζοντας και τις απόψεις των άλλων Προέδρων, ζήτησε αυτόνομη προβολή των Σποράδων και τη δημιουργία ξεχωριστού brand ‘’Sporades Island’’ ενώ συμφωνήθηκε να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις για υλοποίηση μέσω της Περιφέρειας.
Ζητήθηκε επίσης η βοήθεια της Περιφέρειας στην προσπάθεια της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου για την ανάδειξη των νησιώτικων προορισμών αλλά και του αεροδρομίου “Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης” σε νέες αγορές. Συμφωνήθηκε και εδώ κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων με κύρια κατεύθυνση την συνδιαφήμιση των προορισμών με αεροπορικές εταιρείες και Tour Operators.

Ο κ. Αγοραστός επίσης συμφώνησε ότι η παρουσία της Περιφέρειας ιδιαίτερα στις Διεθνείς Εκθέσεις του Λονδίνου και του Βερολίνου,που αποτελούν το χρηματιστήριο του τουρισμού, πρέπει να δυναμώσει.
Επίσης τέθηκε η ανεπάρκεια από κάθε άποψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Νησιών κατά τη διάρκεια του χειμώνα θέμα στο οποίο ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να επιδιώξει συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας μαζί με τους Δημάρχους στην προσπάθεια για ποιοτικότερη και συχνότερη σύνδεση των Σποράδων. Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει συνάντηση με τη Fraport και τη συμμετοχή των φορέων που θα αφορά το αεροδρόμιο ‘’Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης’’.
Η κα. Μαίρη Διαμάντη, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, ζήτησε τη στήριξη της Περιφέρειας από ανθρώπινο δυναμικό εκπαιδευμένο κατάλληλα κατά τη διάρκεια των εκθέσεων.

 

Μοιράσου το άρθρο: