Δυο βραβεία για το Δήμο Βόλου στα «Best City Awards 2018»
5 Δεκ 2018
Δήμος Βόλου: Κίνδυνος πυρκαγιάς από υπολείμματα καύσης σε κάδους απορριμμάτων
5 Δεκ 2018

Εκδήλωση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας με θέμα: «Τοπικά Προβλήματα Περιβάλλοντος και Αντιμετώπιση»

Μοιράσου το άρθρο:

Εκδήλωση, με τη μορφή ημερίδας, με θέμα: «Τοπικά Προβλήματα Περιβάλλοντος και Αντιμετώπιση», θα πραγματοποιήσει η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Στην Ημερίδα ο κ. Γιώργος Κρεμλής: Διευθυντής ε.τ. της Ε.Ε. θα κάνει εισήγηση με θέμα: «Περιβαλλοντικά Δικαιώματα και Ε.Ε.»

Ο κ. Γιώργος Κρεμλής είναι Διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EE) και έχει εξουσιοδοτηθεί να προωθεί θέματα κυκλικής οικονομίας στα νησιά. Διετέλεσε νομικός σύμβουλος στην κεντρική Νομική Υπηρεσία της ΕΕ καθώς και Προϊστάμενος Διοικητικών Μονάδων της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος από το 1995. Ως επικεφαλής Διοικητικής μονάδας, ήταν υπεύθυνος για τη συμμόρφωση και εφαρμογή του περιβαλλοντικού κεκτημένου, τη διασφάλιση της ενσωμάτωσης των περιβαλλοντικών απαιτήσεων στο σύνολο των πολιτικών της ΕΕ, την περιβαλλοντική αξιολόγηση των συγχρηματοδοτούμενων έργων της ΕΕ. Παράλληλα είχε την ευθύνη για την περιβαλλοντική ενσωμάτωση στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Ενέργειας και Μεταφορών. Είχε σημαντική συμβολή στην προώθηση του έργου της Κάρλας και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος σε πολλούς φορείς της Ε.Ε. και στην Ελλάδα σε θέματα περιβάλλοντος.

Παρέμβαση θα κάνει ο κ. Θανάσης Σταθόπουλος, τ. Εισηγητής του Δικαστηρίου της Ε.Ε. με θέμα: «Ο Ρόλος του Δικαστηρίου της Ε.Ε.»
Ο κ. Θανάσης Σταθόπουλος γεννήθηκε στο Βόλο, αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Αρρένων Βόλου και έλαβε το Πτυχίο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο δίκαιο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών. Διετέλεσε Εισηγητής στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως εκπρόσωπος της Ε.Ε. διεξήγαγε τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Ελβετικής Συνομοσπονδίας στη Συνθήκη Σενγκεν. Προήδρευσε σε επιτροπές διαπραγμάτευσης της Ε.Ε. Δημοσίευσε άρθρα σε Γαλλικά περιοδικά και στο Νομικό Βήμα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο κ. Γιώργος Νικόπουλος, Δικηγόρος, θα κάνει εισήγηση με θέμα: «Περιβαλλοντικά Προβλήματα Μαγνησίας. Παραδείγματα»

Έλκει την καταγωγή του από το Βόλο, είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και έχει ασχοληθεί με υποθέσεις του ΠΑΝΔΟΙΚΟ, κυρίως στο ΣτΕ, έχει δε μελετήσει ορισμένα περιβαλλοντικά ζητήματα της Μαγνησίας.

Ο κ. Δήμος Νικόπουλος, Νομικός Σύμβουλος ΠΑΝΔΟΙΚΟ, θα αναπτύξει το θέμα: «Το “Δικαίωμα του Καθενός” στην Προστασία του Περιβάλλοντος»
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει ειδικευτεί σε ζητήματα Διοικητικού Δικαίου, έχοντας εκπροσωπήσει στα αρμόδια δικαστήρια σημαντικούς φορείς, μεταξύ των οποίων και Δικηγορικούς Συλλόγους.

Με το πέρας των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση, η οποία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον λόγω των σημαντικών εισηγητών και των γνώσεων που έχουν σε πολλά ζητήματα που ενδιαφέρουν τους πολίτες της Μαγνησίας.

Μοιράσου το άρθρο: