ΔΑΣ-ΟΤΑ: Κυβέρνηση και Δήμος Αλμυρού ευθύνονται για τον τραυματισμό 58χρονης εν ώρα εργασίας
19 Οκτ 2018
Συναντήσεις του Αλ. Μεϊκόπουλου με υπουργό Ναυτιλίας και δ/νοντα σύμβουλο του ΟΛΒ
19 Οκτ 2018

Εκπομπή για την Ειδική Εκπαίδευση από το Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ για τη Φωνή της Ελλάδας

Μοιράσου το άρθρο:

Ο τρόπος που μια κοινωνία αντιμετωπίζει τα παιδιά και την εκπαίδευσή τους είναι συνήθως ενδεικτικός του επιπέδου ανάπτυξής της …

Στο πλαίσιο της γενικής αυτής παραδοχής, η ειδική εκπαίδευση βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της συζήτησης σε μια ειδική εκπομπή του Δικτύου Θεσσαλίας της ΕΡΤ που μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο για απανταχού τους Έλληνες μέσα από τη Φωνή της Ελλάδας.

Πόσο διαφέρει η ειδική από τη γενική εκπαίδευση; Ποιες οι σύγχρονες αντιλήψεις; Τί προοπτικές και εφόδια δίνονται στους ανθρώπους με αναπηρία; Ποια τα προβλήματα και οι ελλείψεις στις εκπαιδευτικές δομές που λειτουργούν; Πόσο οι γονείς εμπλέκονται στη διαδικασία; Επήλθαν αλλαγές στις κοινωνικές αντιλήψεις γύρω από τα άτομα με αναπηρία; … είναι μερικά από τα ερωτήματα που επιχειρήθηκε να απαντηθούν, με τη βοήθεια πιο ειδικών και εμπλεκόμενων στα θέματα της ειδικής εκπαίδευσης, όπως γονείς, ειδικοί παιδαγωγοί και εκπρόσωποι φορέων.

Συγκεκριμένα, στην εκπομπή μιλούν, η κ. Κατερίνα Νιανιά, ειδική παιδαγωγός από τα Τρίκαλα, η κ. Ζωή Βαϊοπούλου, γραμματέας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Καρδίτσας, η διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης στη Θεσσαλία, κ. Ελένη Αναστασοπούλου και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βόλου κ. Ράνια Καρανικόλα.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: