Βασικά μέτρα πρόληψης για τη γρίπη
17 Οκτ 2018
Αχ. Μπέος: Καλύτερα να καίνε οι τσιμεντοβιομηχανίες τα δικά μας ελεγμένα σκουπίδια
17 Οκτ 2018

Σε ομόφωνες  θέσεις η σύσκεψη για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας-Εισάγεται στη βουλή το Ν/Σ

Μοιράσου το άρθρο:

Μετά τη διαβούλευση που προηγήθηκε, σε σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Παδείας παρουσία φορέων της Τ.Α. από όλη τη Θεσσαλία αλλά και των Πρυτανικών αρχών του Π.Θ. και του ΤΕΙ Θεσσαλίας, συμφωνήθηκε ότι, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, γίνεται επί της αρχής δεκτό καθώς κινείται στη σωστή κατεύθυνση και αναβαθμίζει ουσιαστικά το ρόλο της Θεσσαλίας στην Ανώτατη Εκπαίδευση και Έρευνα.

Επιπλέον αποφασίστηκε ότι από τώρα και στο εξής, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα έχει τη δυνατότητα, στη νέα του ενιαία μορφή, να σχεδιάσει τη στρατηγική της ακαδημαϊκής του ανάπτυξης λαμβάνοντας υπόψη, τόσο την ανάγκη μιας ισόρροπης ανάπτυξης ανάμεσα στις πόλεις που φιλοξενούν τις ακαδημαϊκές του μονάδες, όσο και τη συνολική αναβάθμιση της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο εθνικό και ευρωπαϊκό ακαδημαϊκό σύστημα.

Για τις επιμέρους διαφοροποιήσεις που εκφράστηκαν σε σχέση με αριθμό νέων τμημάτων καθώς και θεσμικά ζητήματα, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα είναι ενεργός συμπαραστάτης στις προσπάθειες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της Πρωτοβάθμιας καθώς και της Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης να επιτευχθούν περαιτέρω ουσιαστικές συγκλίσεις προς όφελος όλων.

Εντός των επόμενων ημερών το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα εισαχθεί στη Βουλή.

Στη σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων παρουσία του Υπουργού Παιδείας, κ. Κώστα Γαβρόγλου, συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, κ. Ηλίας Γεωργαντάς, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, κ. Τσιάκος, ο Δήμαρχος Λάρισας, κ. Καλογιάννη, ο Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Παπαστεργίου, Καρδίτσας, κ. Αλεξάκος, ο Πρύτανηςτου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Μαμούρης, η Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Λαλιώτου, και ο Αντιπρύτανης κ. Μπιλίνης, ο Πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας, κ. Σπηλιώτης, ο Αντιπρυτάνης του ΤΕΙ Θεσσαλίας, κ. Βραχνάκης, καθώς και ο Αντιπρύτανης, κ. Πλαγιαρά,ς καθώς και συνεργάτες και νομικοί σύμβουλοι του Υπουργού.

Μοιράσου το άρθρο: