Μαζί για το Βόλο: Το Τεχνικό Πρόγραμμα δεν θα το ψηφίζαμε
17 Οκτ 2018
Βασικά μέτρα πρόληψης για τη γρίπη
17 Οκτ 2018

Διαφωνίες για τα τέλη κοιμητηρίων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μοιράσου το άρθρο:

Τα τέλη κοιμητηρίων προκάλεσαν αρκετές αντιπαραθέσεις υρίως μεταξύ των κ.κ. Διαμαντένια και Δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ.

Ο επικεφαλής της «Δύναμις Βόλου» Μιχ. Μιτζικός, ανέφερε ότι «για το 4ο έτος ταφής στον Κούκο, όλοι γνωρίζουμε ότι λόγω αντικειμενικών συνθηκών, όλοι οι συγγενείς επιλέγουν την εκταφή» προτείνοντας να μειωθεί στο μισό το τέλος για το 4ο έτος.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Θεολ. Διαμαντένιας, ρώτησε εάν υπάρχει μελέτη για ανταποδοτικά για κάθε νεκροταφείο ξεχωριστά με τον κ. Χρ. Στεφόπουλο να του απαντά ότι ισχύει ενιαίο τιμολόγιο για όλες τις δημοτικές ενότητες. Συμπλήρωσε δε ότι στο διαδημοτικό κοιμητήριο «Κούκος» ο 4ος χρόνος από 200 ευρώ, το ποσό μειώθηκε στα 130 ευρώ.

Ο κ. Διαμαντένιας, ζήτησε τα τέλη στα δημοτικά κοιμητήρια να είναι ανάλογα με τις παροχές. «Κάνατε μειώσεις και σωστά, αλλά στην Αγχίαλο δεν υπάρχει φύλαξη στο κοιμητήριο. Μπαίνουν και κλέβουν τα πάντα. Αυτό φαντάζομαι γίνεται σε όλα τα περιφερειακά κοιμητήρια. Ο οικογενειακός τάφος είναι ακριβός».

Ο κ. Στεφόπουλος, απάντησε ότι ο οικογενειακός τάφος στην Αγχίαλο κοστίζει 7.500 ευρώ, συμπληρώνοντας ότι το πιο σύγχρονο κοιμητήριο στο Βόλο είναι στην Αγχίαλο.

Ένταση σημειώθηκε μεταξύ του κ. Διαμαντένια και του κ. Μπέου, με τον κ. Διαμαντένια να χαρακτηρίζει «κατίνα» του Βόλου τον κ. Μπέο κι ο κ. Μπέος να τον χαρακτηρίζει «ψυχοπαθή» και να του απαντά «Δεν σου μοιάζουμε, ψυχοπαθή».

Μοιράσου το άρθρο: