Ο συνθέτης Γιάννης Αδάμος και το μουσικό σχήμα “Ρόζ Πένες” στην ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ
7 Οκτ 2018
Ο Σωτήρης Λέτσιος μέλος του μουσικού σχήματος “ο Κύκλος” μιλά στην ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ
25 Οκτ 2018

Τραγούδια για πιάνο φωνή από δύο χαρισματικές κυρίες

Μοιράσου το άρθρο:

Η Δέσποινα Tσούκα  φιλοξένησε ζωντανά στο στούντιο της ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ την ερμηνεύτρια Χριστίνα –Μαρία Κουλάκου και την πιανίστα Φρόσω Γαρδικλή οι οποίες ερμήνευσαν  ελληνικά και ξένα κομμάτια .

Η Χριστίνα-Μαρία Κουλάκου, γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Βόλο. Φοίτησε στο τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και έπειτα ολοκλήρωσε της σπουδές της στο Ι.Ι.Ε.Κ ΑΚΜΗ ως ειδικός κινησιοθεραπείας, επίσης στη Θεσσαλονίκη. Εκεί γεννήθηκε και η μεγάλη της αγάπη για τη μουσική και το τραγούδι με το οποίο ασχολείται επαγγελματικά από το 2003. Το 2008 μετακόμισε στην Αθήνα και με δασκάλες όπως η Julie Massino και η Σοφία Βόσσου συνέχισε τα βήματά της στη μουσική, συμμετέχοντας σε διάφορες μουσικές παραγωγές και διοργανώσεις. Επίσης, έχει παρακολουθήσει το μάθημα του αυτοσχεδιασμού στο Θέατρο των Αλλαγών με καθηγητή τον Θεόδωρο Οικονομίδη.. Το 2011 επέστρεψε στον τόπο καταγωγής της , τον Βόλο και από τότε διαμένει εκεί, όπου και συνεχίζει την ασχολία της με τη μουσική. Ο ερχομός στον κόσμο της κόρης της Μάγιας και γενικότερα η αγάπη της για τα παιδιά, όπως και για τη μουσική, ήταν η αφορμή να σπουδάσει μουσικοπαιδαγωγικά στο πλευρό της Καίτης Καραχάλιου. Το τελευταίο διάστημα, ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων και το παιδικό θέατρο. Το 2017 γνώρισε τον κεραμίστα Χρήστο Γιαννακόπουλο και από τότε συνεργάζονται στον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με άξονα την κεραμική.

Η Φρόσω Γαρδικλή είναι απόφοιτος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τμήματος Μουσικών Σπουδών και κάτοχος Διπλώματος Πιάνου (Βαθμός Άριστα παμψηφεί) και Πτυχίου Φούγκας στα Ανώτερα Θεωρητικά. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την συνοδεία στο πιάνο και συνεργάστηκε με ποικίλα ορχηστρικά σύνολα και χορωδίες. Επίσης συμμετείχε ενεργά ως τραγουδίστρια συμπράττοντας με διάφορα συγκροτήματα και ερμηνεύοντας κομμάτια από την έντεχνη ελληνική μουσική σκηνή. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως μόνιμη καθηγήτρια μουσικής στην Α/θμια εκπαίδευση και συγχρόνως είναι Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού.

Μοιράσου το άρθρο: