«Ο Βόλος απεγνωσμένα χρειάζεται κάτι το φρέσκο»
12 Οκτ 2018
Δικαιώνει τον Χρ. Καραζούπη το υπουργείο Εσωτερικών στη διαμάχη με το δήμαρχο Αλμυρού
12 Οκτ 2018

Μ. Μαυριγκοπούλου: Πέντε χρόνια μετά τη διάγνωσή της με καρκίνο του μαστού μιλά για την περιπέτεια που άλλαξε την κοσμοθεωρία της

Μοιράσου το άρθρο:

Η κ. Μαρία Μαυριγκοπούλου είναι 39 ετών, μια νέα γυναίκα, μητέρα και εργαζόμενη, η οποία ήταν μία από τις ομιλήτριες στην εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα, το Νοσοκομείο Βόλου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Νομού Μαγνησίας, με τίτλο «Πνοή Ζωής -Αληθινές ιστορίες από Αληθινές Γυναίκες».
Νοσηλεύτρια στο επάγγελμα, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού σε ηλικία μόλις 33 ετών, σε μια ηλικία δηλαδή, πολύ μικρότερη από αυτή που συστήνεται να ξεκινά ο προληπτικός έλεγχος.

«Αν περίμενα να είμαι στη σωστή ηλικία για να ξεκινήσω τη μαστογραφία, δεν νομίζω ότι θα προλάβαινα… Ήταν καθαρά τύχη που το κατάλαβα. Εγώ είχα έναν πόνο στον ώμο. Όχι όμως κάτι ιδιαίτερο. Είχα σηκώσει και βάρος και υπέθετα ότι είναι από αυτό. Μου είπαν να κάνω μαστογραφία. Βρήκαν κάτι αποτιτανώσεις αλλά δεν έδειξε κάτι, κάναμε και βιοψία και ήταν όλα καθαρά. Και μου είπαν να κάνω εξετάσεις σε έξι μήνες. Και έκανα…και φάνηκε τοτε το πρόβλημα» τόνισε η κ. Μαυριγκοπούλου προσθέτοντας:

«Ευτυχώς το πέτυχα σε αρχικό στάδιο. Να είναι καλά οι γιατροί μου. Είναι φύλακες-άγγελοι μου. Επέμεναν να κάνω εξετάσεις και είναι η πρώτη φορά που δεν το αμέλησα και το πέτυχα σε αρχικό στάδιο. Έκανα αμφω μαστεκτομή και ορμονοθεραπεία».

Από την ημέρα της διάγνωσης έχουν περάσει πια, πέντε χρόνια και η 39χρονη θεωρείται ελεύθερη νόσου, ωστόσο, όπως λέει:

«Πάντα στο μυαλό σου υπάρχει όμως η υποψία ότι μπορεί να ξαναγίνει ο,τιδήποτε».
Όσον αφορά στο πώς κρατήθηκε δυνατή, μέσα σε αυτή την σοβαρή περιπέτεια που βίωσε, η απάντηση ήταν μονολεκτική: «Η κόρη μου» … στην οποία μίλησε μάλιστα, από την πρώτη στιγμή για την ασθένειά της.
«Της μίλησα από την πρώτη στιγμή αν και ήταν μικρή, μόλις 5 ετών. Της εξήγησα ότι έχω κάτι κακό στο στήθος, ότι πρέπει να αφαιρεθεί και πως πρέπει να πάρω κάποια φάρμακα. Της είπα ότι δεν ξέρω πως θα νιώθω και της το έφερα έτσι. Της είπα ότι θα είναι όπως όταν αρρωσταίνει αυτή και δεν είναι καλά».

Αξιοσημείωτο είναι πως η 39χρονη δεν σταμάτησε την εργασία της και επέστρεψε ένα μήνα μετά το χειρουργείο που έκανε, καθώς, όπως είπε «Δεν σταμάτησα την δουλειά μου. Δεν ήθελα να αλλάξω την καθημερινότητα μου. Θεωρούσα πάντα ότι ήταν κάτι περαστικό».

Και κατέληξε, λέγοντας:

«Από την στιγμή που νοσήσει κανείς, αλλάζει πάρα πολύ η κοσμοθεωρία σου. Δίνεις αξία σε πιο ουσιαστικά πράγματα και δεν αναλώνεσαι».

Μοιράσου το άρθρο: