Αυτόφωρη διαδικασία ύστερα από μήνυση της Επιτροπής Πολιτών κατά δύο στελεχών της ΑΓΕΤ
10 Οκτ 2018
Δήμος Αλοννήσου: Παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση για την Κική Αναγνώστου
10 Οκτ 2018

Η ανάθεση της καθαριότητας του Π.Θ. σε εργολάβο στο επίκεντρο συνάντησης Μεϊκόπουλου – Βογιατζή – Μαμούρη

Μοιράσου το άρθρο:

Συνάντηση είχαν σήμερα (Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018) ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Βογιατζής και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήσης Μαμούρης σχετικά με το θέμα και τον προβληματισμό που έχει προκύψει στους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία, για το διαγωνισμό ανάθεσης σε εργολάβο  της καθαριότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου.

Κατά τη συνάντηση, ο Βουλευτής και ο Συντονιστής της Ν.Ε. έθεσαν τον προβληματισμό τους σχετικά με το γεγονός της ανάθεσης της καθαριότητας σε ιδιώτη και για το επακόλουθο πρόβλημα που δημιουργείται με την απασχόληση των καθαριστριών οι οποίες εργάζονται αυτή τη στιγμή και τώρα, μετά από πολλά έτη απασχόλησης στο Πανεπιστήμιο, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργεί η ύπαρξη του ηλικιακού ορίου των 25 ετών που αναφέρεται στη διακήρυξη του διαγωνισμού.

Ο κ. Μαμούρης άκουσε προσεκτικά τους συνομιλητές του και τους εξήγησε τους λόγους, θεσμικούς και νομικούς, που οδήγησαν τις Πρυτανικές Αρχές στην επίμαχη προκήρυξη.

Όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν να γίνει καλύτερη διερεύνηση του θέματος μέσα και από τη συνεργασία του Πανεπιστημίου με το Υπουργείο Παιδείας, έτσι ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση που θα διασφαλίζει και την απασχόληση των εργαζομένων και τον καθαρισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ιδρύματος.

 

Μοιράσου το άρθρο: