Δήμος Αλοννήσου: Παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση για την Κική Αναγνώστου
10 Οκτ 2018
Ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή η 16η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση
10 Οκτ 2018

Εκστρατεία ενημέρωσης των μαθητών για τη μεσογειακή και δρεπανοκυτταρική αναιμία

Μοιράσου το άρθρο:

Εκστρατεία ενημέρωσης στα σχολεία της Μαγνησίας ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα ο Σύλλογος Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Βόλου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού.

Μέλη του συλλόγου θα επισκεφθούν αρχικά Λύκεια και Γυμνάσια του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, με σκοπό να ενημερώσουν τους μαθητές για το ζήτημα της Μεσογειακής και της Δρεπανοκυτταρικής Αναιμίας.

Ειδικότερα θα προσπαθήσουν να αναλύσουν στα παιδιά πως κληρονομείται η ασθένεια, αλλά και να τους ευαισθητοποιήσουν σχετικά με την ανάγκη εύρεσης αίματος, θέτοντάς τους και το καίριο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Παράλληλα σχεδιάζεται την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών των εκπαιδευτικών να βρεθεί στο χώρο και η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, για την κάλυψη των αναγκών των πασχόντων από τη συγκεκριμένη ασθένεια.

Η πρόεδρος του συλλόγου, Δέσποινα Λουκάκη τονίζει ότι πρόθεση τους είναι να απευθυνθούν στους μαθητές της Μαγνησίας και να τους εξηγήσουν τα οφέλη της εθελοντικής αιμοδοσίας, αρχικά στα Λύκεια και στα Γυμνάσια και κατόπιν στις μικρότερες ηλικίες.

Σημειώνεται ότι κάθε δύο εβδομάδες 80 είναι οι ασθενείς που μεταγγίζονται στο Νοσοκομείο του Βόλου, ενώ συνολικά σε ολόκληρη τη χώρα φτάνουν τις 5.000, οι οποίοι χρειάζονται 150.000 μονάδες αίματος τον χρόνο, δηλαδή το 1/5 των γενικών αναγκών.

“Θέλουμε συνειδητοποιημένους αιμοδότες και στο χέρι μας είναι να αλλάξει η κατάσταση με την έλλειψη μονάδων αίματος που παρατηρείται συχνά στην Ελλάδα. Γι’ αυτό το λόγο απαιτείται η διεξαγωγή καμπάνιας ενημέρωσης και προώθησης της εθελοντικής αιμοδοσίας” τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Λουκάκη.

Μοιράσου το άρθρο: