Αυτοψίες κτιρίων στους οικισμούς του δήμου Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα
5 Οκτ 2018
Να συγκληθούν τα όργανα του ΤΕΕ ζητά η «Μηχανικών Αναγέννηση»
5 Οκτ 2018

Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ με μεγάλη συμμετοχή στην Αγριά

Μοιράσου το άρθρο:

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ και αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή καθώς και «πρώτων βοηθειών» για τα μέλη της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης Πολιτικής Προστασίας Αγριάς και του ευρύτερου κοινού της πόλης.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες, με τις απαραίτητες γνώσεις, ώστε να μπορούν με ασφάλεια να παρέμβουν και να αντιμετωπίσουν καταστάσεις τραυματισμών ή επειγόντων παθολογικών περιστατικών, μέχρι να έρθει εξειδικευμένη βοήθεια.

Η ενημέρωση περιελάμβανε θεωρητική κατάρτιση και επίδειξη με προπλάσματα και ειδικό εξοπλισμό πρώτων βοηθειών δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να συμμετάσχουν μαζί με τους ειδικούς στην αντιμετώπιση καταστάσεων όπως: καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, τραύματα, πνιγμονή, θέση ανάνηψης, κλήση των υπηρεσιών υγείας κ.λ.π..

Στο σεμινάριο συμμετείχαν ο Διοικητής του Ε.Κ.Α.Β. Βόλου, γιατροί και νοσηλευτές.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Πολιτικής Προστασίας Αγριάς σε συνεργασία με την Τοπική Ομάδα Υγείας Αγριάς και με τη βοήθεια του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Βόλου πραγματοποίησαν δωρεάν σεμινάριο και οι συμμετέχοντες θα λάβουν αριθμημένη βεβαίωση παρακολούθησης από το ΕΚΑΒ..

Μοιράσου το άρθρο: