Πρόγραμμα πρόληψης για την άνοια-Ομάδες Νοητικής Ενδυνάμωσης
28 Αυγ 2018
Δεν πέρασε πρόταση για λύση και εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ
28 Αυγ 2018

Προσαγωγες πολιτών στο δημοτικό συμβούλιο έπειτα από μηνύσεις Γ. Μουλά (video)

Μεταξύ των αρχικά συλληφθέντων που στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι οι Μιχ. Τρεμόπουλος και Ν. Κανελλής

Μοιράσου το άρθρο:

Επεισοδιακή και πάλι, η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου για την πρόταση εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ, καθώς σημαδεύτηκε από νέα επεισόδια και από προσαγωγές πολιτών, συνεπεία των μηνύσεων που είχε υποβάλει χθες, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Μουλάς για διατάραξη ειρήνης και παρακώλυση συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου.

Μεταξύ των προσαχθέντων αρχικά, ήταν και ο πρώην ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Μιχάλης Τρεμόπουλος, που βρισκόταν εκεί για να συμπαρασταθεί στους πολίτες και αφέθηκε ελεύθερος μόλις οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν ποιος ήταν, καταγγέλλοντας ωστόσο ο ίδιος, την συμπεριφορά τους.

Δηλώσεις Τρεμόπουλου

«Μου συμπεριφέρθηκαν σκαιότατα όπως και σε κάθε πολίτη που συνέλαβαν. Για μένα η ιδιότητα του ευρωβουλευτή δεν σημαίνει κάτι. Με έπιασαν με κεφαλοκλείδωμα τέσσερα άτομα , μέσα σε αυτοκίνητο, με χτύπησαν μου πήραν το κινητό και τα γυαλιά και με πήγαιναν μέσα. Αφού κάποιος στη διαδρομή ενημέρωσε ποιος είμαι, με άφησαν ελεύθερο. Ήλθα να συμπαρασταθώ στους πολίτες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού και όχι να αντιπαρατεθώ με τα ματ και τους μπράβους», δήλωσε ο κ. Τρεμόπουλος.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Κανελλής συνελήφθη, αλλά αφέθηκε για λίγο ελεύθερος, μέχρι να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση και εν συνεχεία, οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα για κατάθεση. Στο πλαίσιο των μηνύσεων του Γιώργου Μουλά, αναζητούνται άλλα δύο άτομα, μέλη της Συμμαχίας Πολιτών για το νερό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, από τους αστυνομικούς ελέγχονται τα βίντεο των επεισοδίων για να ταυτοποιηθούν άτομα που συμμετείχαν σε αυτά.

Ο κ. Κανελλής αιφνιδιάστηκε αλλά οι πολίτες τον τραβούσαν από τα χέρια των αστυνομικών. Ο αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας Γ. Τόλιας τον άφησε μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για να ψηφίσει κατά της διάλυσης της ΔΕΥΑΜΒ.

Σύλληψη Ν. Κανελλή

Σύλληψη Ν. Κανελλή. Αφέθηκε ελεύθερος στη συνέχεια.

Δημοσιεύτηκε από ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ στις Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018

Οι δημοτικοί σύμβουλοι αποχώρησαν και ο Αχ. Μπέος είπε πως η σύλληψη έγινε… αυτοδίκαια, ενώ έβρισε τη Νατάσσα Οικονόμου.

Και στη σημερινή συνεδρίαση η παρουσία της αστυνομίας ήταν ισχυρή, τόσο μέσα όσο και έξω από το δημαρχείο, ενώ παρόντες ήταν και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Γ. Τόλιας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Μαρκογιαννάκης.

Οι συλλήψεις έγιναν μέσα στους διαδρόμους του δημαρχείου την ώρα που είχαν ολοκληρωθεί οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων για το θέμα. Οι πολίτες κατήγγειλαν το θέμα και οι αντιπολιτεύσεις αποχώρησαν και επανήλθαν μετά από λίγο με τη συνεδρίαση να συνεχίζεται ενώ μετά και την δευτερολογία του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου που απευθύνθηκε με σκαιότατους χαρακτηρισμούς εναντίον τους αποχώρησαν.

Υπό αστυνομικό κλοιό οι Σταγιάτες

Στο μεταξύ σε ανάρτησή του στο Facebook ο Πάνος Γαλανόπουλος από την Κίνηση Πολιτών για το Νερό αναφέρει:

Μετά την υποδειγματική -σε σχέση με τους κινηματικούς όρους- διευθέτηση από μεριάς των βολιωτών και πηλιοριτών, που αγωνίζονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, της κατάστασης που δημιούργησαν οι Μπέοι, οι μπράβοι τους και η αστυνομία, ήταν φυσικό για το κράτος και το παρακράτος να απαντήσει… Έτσι, αυτή τη στιγμή οι Σταγιάτες, «εμβληματικό» χωριό στον αγώνα για το νερό, βρίσκεται υπό κατοχή από δυνάμεις της αστυνομίας. Με εντάλματα στο χέρι για κατοίκους του χωριού ΟΠΚΕ, ασφαλίτικα αυτοκίνητα και κάθε είδους λαγωνικά ψάχνουν τα σπίτια και τις αυλές του χωριού από χτες το απόγευμα, όλη τη νύχτα και σήμερα υπό βροχή, δημιουργώντας ένα εφιαλτικό κλίμα, γυρίζοντας τον χρόνο πίσω στις εποχές όπου ταγματασφαλίτες έψαχναν τους αντάρτες σε σπίτια και χωράφια του χωριού…Το χωριό όμως αντιστέκεται κι ας είναι κυκλωμένο. Πολύ δύσκολα θα πάρουν αυτό που θέλουν. Το κράτος και το παρακράτος θα πάρουν τις απαντήσεις που τους αναλογούν. Δύναμη στους Σταγιατιώτες! Δαδώστε όπως μπορείτε. Να κάνουμε το αίσχος επαίσχυντο δημοσιοποιώντας το καταρχήν!

Αφέθηκαν ελεύθεροι

Ελεύθεροι αφέθηκαν αργά το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις προσαχθέντες στην Αστυνομία σήμερα το πρωί, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και το λόγο έχει πλέον ο εισαγγελέας αν θα τους παραπέμψει σε τακτική δικάσιμο ή όχι.

Πρόκειται για τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Νίκο Κανελλή, ένα άτομο της κίνησης πολιτών για το νερό και ένα άτομο που φέρεται να είναι υποστηρικτής της Δημοτικής Αρχής. Όσον αφορά στη σύλληψη και προσαγωγή ατόμου που πρόσκειται στη Δημοτική Αρχή, αυτή έγινε μετά από μήνυση μέλους του Συλλόγου εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ, ως άνθρωπος που συμμετείχε στα επεισόδια της ΔΕΥΑΜΒ την Παρασκευή και στις δύο επεισοδιακές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς να έχει υπαλληλική σχέση με την Επιχείρηση.

Μοιράσου το άρθρο: