Το 1ο Sleepless Beauty Festival αύριο στην Καστανιά Καρδίτσας
17 Αυγ 2018
Μαύρο χαβιάρι από μαύρο σκόρδο και όχι μόνο από τον Παναγιώτη Γανωτή
17 Αυγ 2018

«Παιχνίδια με το Σώμα και το Νου» για παιδιά στην Αγριά

Μοιράσου το άρθρο:

Ο Τομέας Νεότητας και Πολιτισμού του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Αγριάς προσκαλεί γονείς και παιδιά να συμμετάσχουν στον κύκλο εργαστηρίων «Παιχνίδια με το Σώμα και το Νου» που ξεκινά την Τρίτη 28 Αυγούστου.

Στόχος του εργαστηρίου ειναι η ευαισθητοποίηση των γονέων σε θέματα που αφορούν την καλή φυσική υγεία των παιδιών καθώς και την προώθηση της άσκησης και του παιχνιδιού σε παιδιά και ενήλικες. Οι θεματικές ενότητες των εργαστηρίων είναι :

·    Α. Φροντίζω το Σώμα μου ( Από τί αποτελείται, Τί ρόλο διαδραματίζει κάθε σύστημα στην υγεία και στην καθημερινότητα, Τί βοηθά και τι εμποδίζει τη σωστή λειτουργία του οργανισμού , Διατροφή, Μεσογειακή διατροφή, Πως κατασκευάζω ένα υγιεινό γεύμα)

·    Β. Εκπαιδεύω το Σώμα μου (Γιατί είναι σημαντικό να γυμνάζομαι, Πώς η άσκηση επηρεάζει την υγεία μου, Πώς κάθομαι όταν διαβάζω ή χρησιμοποιώ τον υπολογιστή, Πώς κοιμάμαι, Πώς επιλέγω και κουβαλάω την μαθητική μου τσάντα, Ο αθλητισμός από την αρχαιότητα ως σήμερα)

·    Γ. Παίζω και Μαθαίνω {Παιχνίδια που στοχεύουν στην βελτίωση όλων των παραμέτρων της φυσικής μας κατάστασης όπως αερόβια ικανότητα, δύναμη, ταχύτητα, κινητικότητα, συντονιστικές ικανότητες, παιδαγωγικά και μουσικοκινητικά ομαδικά παιχνίδια)

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στο προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Αγριάς στις 7.30 μμ την Τρίτη 28, Πέμπτη 30 και Παρασκευή 31 Αυγούστου για γονείς και παιδιά έως 5 – 7 ετών και την Τρίτη 4, Πέμπτη 6 και Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου για γονείς και παιδιά 8 -12 ετών.

Η Μόνικα Μπένικ (πτυχιούχος φυσικής αγωγής – ειδικής αγωγής) και η Αθανασία Μπένικ (πτυχιούχος φυσικής αγωγής – ενόργανης) θα μας μάθουν πως να φροντίζουμε και να εκπαιδεύουμε το σώμα μας μέσα από παιχνίδια, ασκήσεις και συζητήσεις.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στα τηλ 6072303591 και 6972754701.

Τα εργαστήρια είναι δωρεάν.

Βραδιά ελληνικής μουσικής την Κυριακή 19 Αυγούστου

Συνεχίζουμε τις εκδηλώσεις στην Αγριά με μια βραδιά ελληνικής μουσικής την Κυριακή , 19 Αυγούστου , στις 9 μ.μ. στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Αγριάς και σας περιμένουμε! Κέφι και χορός με γνωστές επιτυχίες του ελληνικού πενταγράμμου από την ορχήστρα της σχολής ελληνικής μουσικής Παύλου Πλάκα!

Μοιράσου το άρθρο: