«Παιχνίδια με το Σώμα και το Νου» για παιδιά στην Αγριά
17 Αυγ 2018
Eπίσκεψη του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας στον Δήμαρχο Αργιθέας
17 Αυγ 2018

Μαύρο χαβιάρι από μαύρο σκόρδο και όχι μόνο από τον Παναγιώτη Γανωτή

Μοιράσου το άρθρο:

Ποιο θα φανταζόταν τα προϊόντα που μπορεί να παράξει κανείς από το λευκό σκόρδο Ριζομύλου, ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα! Κι όμως ένας 33χρονος προγραμματιστής από το Βόλο, στην οικογενειακή φάρμα στο Κατηχώρι Πηλίου έστησε μία επιχείρηση παραγωγής μαύρου σκόρδου που προέρχεται από καραμελοποίηση του λευκού και παράγει επίσης μία γκάμα προϊόντων βασισμένη στο μαύρο σκόρδο. Ο ίδιος κατασκεύασε και τον μηχανολογικό εξοπλισμό για την καραμελοποίηση του λευκού σκόρδου και από το Σεπτέμβριο του 2018 τα προϊόντα του θα διατίθενται και σε καταστήματα ντελικατέσεν σε όλη την Ελλάδα. Για την ώρα τα προϊόντα διατίθενται σε χώρους εστίασης με τους οποίους έχει συνεργασία σε Ελλάδα και Ολλανδία όπου ζει η υπόλοιπη οικογένεια.

Ο κατάλογος των προϊόντων που παράγονται στο «Down Village»  (Κατηχώρι) είναι μακρύς, με το χαβιάρι με μαύρο σκόρδο να ξεχωρίζει από το Δεκέμβριο του 2016 που τα προϊόντα αυτά βγήκαν στην αγορά.

Η επίσημη «πρώτη» έγινε στην Ολλανδία και πιο συγκεκριμένα στο Άμστερνταμ. Τότε συνδυάστηκε με την έναρξη λειτουργίας της GNC Gastronomical Events, της επιχείρησης που λειτουργεί η οικογένεια Γανωτή στη χώρα της τουλίπας κι έχει έδρα την πόλη Λάιντεν, όπου ζούνε μόνιμα οι γονείς και η αδερφή του Πάνου Γανωτή. Ο χώρος του φαγητού αποτελεί, άλλωστε, αναπόσπαστο κομμάτι της οικογενειακής παράδοσης, αφού οι γονείς του παλαιότερα είχαν εστιατόρια σε Πορταριά και Βόλο, προτού εγκατασταθούν μόνιμα στην Ολλανδία.

Επόμενος στόχος του Παναγιώτη είναι να καταστήσει την εκμετάλλευσή του αυτοβιώσιμη, δηλαδή να παράγει το δικό της βιοαέριο από υπολείμματα κοπριάς από γουρούνια και κότες.

Μοιράσου το άρθρο: