Οι Σ. Μάλαμας και Θ. Παπακωνσταντίνου στον Άγιο Βλάσιο Πηλίου
12 Αυγ 2018
Αυλαία στις 16 Αυγούστου για το Φεστιβάλ Πάου 2018
13 Αυγ 2018

«Τραγούδια στην Παναγία» σήμερα στο προαύλιο της Ευαγγελίστριας

Μοιράσου το άρθρο:

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τα Συμβούλια των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, συνεχίζονται κατά τη διάρκεια του Αυγούστου,  με δράσεις στις δημοτικές ενότητες ως εξής:

-Δευτέρα  13 Αυγούστου 2018, 9.00μ.μ.. Συναυλία στον προαύλιο χώρο του  Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας,  με τίτλο «Τραγούδια στην Παναγία». Ερμηνεύει το Μουσικό Σύνολο «Ραστωδία» σε μουσική επιμέλεια του Θανάση Δραγάνη. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Ελεάνα Βαρελά – τραγούδι, Ζήσης Γεωργαλιός – κανονάκι, Στράτος Μεγκές – τραγούδι, Αχιλλέας Τίγκας – πλαγίαυλος/νέυ, Βασίλης Λεμονιάς – βιολοντσέλο, Ιάκωβος Μπατιανούδης – κρουστά και ο Θανάσης Δραγάνης – ούτι/λαούτο. Συμμετέχει η Χορωδία Ιεροψαλτών Ι.Μ. Δημητριάδος «Ιωάννης Κουκουζέλης».

Πρόκειται για την καθιερωμένη εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο  για να τιμηθεί η μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, το πρόσωπο της Παναγίας και ο ιστορικός Ιερός Ναός της Ευαγγελίστριας της Νέας Ιωνίας, από τους κατοίκους του Βόλου και τους επισκέπτες της πόλης. Η συναυλία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου και την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και είναι ενταγμένη στον κύκλο εκδηλώσεων «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2018» που διοργανώνεται από την Ι.Μ. Δημητριάδος – Μαγνήτων Κιβωτός.

-Τρίτη 14 και Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018, στην κεντρική πλατεία της Μακρινίτσας πραγματοποιείται το διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, όπως αυτό καθιερώθηκε να υλοποιείται επί σειρά ετών. Για το φετινό εορτασμό, την επιμέλεια της ορχήστρας και του προγράμματος έχουν αναλάβει οι Γιώργος και Νίκος Κερασιώτης. Με ρυθμούς παραδοσιακούς, αλλά και ευρωπαϊκούς, η ορχήστρα θα διασκεδάσει τους συμμετέχοντες με το πέρας της Αρτοκλασίας (περίπου 9.30μ.μ.) έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Πρόκειται για το μοναδικό πανηγύρι της ευρύτερης περιοχής του Βόλου, όπου εκτός από παραδοσιακούς χορούς, αποτελεί έθιμο το  να χορεύονται και χοροί όπως βαλς και ταγκό. Το πανηγύρι πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Μακρινίτσας, σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου

Μοιράσου το άρθρο: