Η Τυροκομική «Rear» ενισχύει το Κοινωνικό Παντοπωλείο Καρδίτσας
11 Ιούλ 2018
Κάλεσμα Δημάρχου Καρδίτσας για τη συγκέντρωση για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
11 Ιούλ 2018

Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής της οδού Σπηλιά Βραγγιανά- Στεφανιάδα

Μοιράσου το άρθρο:

Στην βελτίωση της οδού Σπηλιά Βραγγιανά (τμήμα Ι.Μ. Σπηλιάς – Στεφανιάδα) προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου προϋπολογισμού 2.574.000 € (με ΦΠΑ). Το έργο υλοποιείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

«Πρόκειται για ένα έργο που έχει σαν στόχο τη δημιουργία μιας λειτουργικής και ασφαλούς οδικής πρόσβασης. Στόχος της αιρετής Περιφέρειας είναι η ασφαλής μετακίνηση πολιτών και εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου. Κάθε νέο έργο αποτελεί και μια πηγή ελπίδας στο σημερινό δυσμενές οικονομικό περιβάλλον. Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη  κ. Βασίλη Τσιάκο, τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την Βουλευτή  κ. Π. Βράντζα, υλοποιούμε έργα ουσίας για τους πολίτες», δήλωσε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Το έργο αφορά στην  βελτίωση του τμήματος περίπου 2 χλμ. της υπ΄αριθ. 9 δευτερεύουσας Επαρχιακής Οδού «Καρδίτσας- Στεφανιάδα» που έχει ως αφετηρία την διασταύρωση προς την Ιερά Μονή Σπηλιάς. Το έργο περιλαμβάνει τα εξής:

  • Γενικές εκσκαφές σε γαιώδες-ημιβραχώδες και βραχώδες έδαφος,
  • Την κατασκευή  επιχώματος ,
  • Την κατασκευή τοίχων,
  • Την κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων και μικροκατασκευών,
  • Την κατασκευή σωληνωτών οχετών, κιβωτοειδών οχετών, με τα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων,
  • Εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης της οδού
  • Την σήμανση –ασφάλιση της οδού.

 

Μοιράσου το άρθρο: