Αντιπαραθέσεις στο Δ.Σ. για την έγκριση συμπληρωματικού ποσού για τους κυκλικούς κόμβους
11 Ιούλ 2018
Καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά σκούτερ
12 Ιούλ 2018

Ενορχηστρωμένη επίθεση Δ. Καντόλα στην παράταξη «Επιλογή Ευθύνης»

Μοιράσου το άρθρο:

Ενορχηστρωμένη επίθεση στην παράταξη «Επιλογή Ευθύνης» εξαπέλυσε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, τόσο ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Αισωνίας, Δημ. Καντόλας,  όσο και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, καθιστώντας την υπεύθυνη ως τότε δημοτική αρχή για τις δικαστικές του περιπέτειες και κάνοντας λόγο για «στημένο παιχνίδι» σε βάρος του. «Για συκοφαντίες που θα απαντηθούν τα δικαστήρια» έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Φώτης Λαμπρινίδης με δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας να κινούνται απειλητικά εναντίον του και εναντίον τη κ. Νατάσας Οικονόμου, επικεφαλής της παράταξης.  Απαιτήθηκε η παρέμβαση κάποιων ψυχραιμότερων για να αποτραπούν τα χειρότερα. Από το Δημοτικό Συμβούλιο αποχώρησαν οι αντιπολιτεύσεις, οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής Κίνησης «Μαζί για το Βόλο», ενώ παρέμεινε η παράταξη του κ. Μιτζικού και της ΛΑΣ.

Ο κ. Καντόλας που δικαιώθηκε πρόσφατα από τις κατηγορίες που τον βάρυναν και ανέλαβε πάλι καθήκοντα δημοτικού συμβούλου, έκανε λόγο για άδικη δίωξη, κατήγγειλε συμβούλους της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης ότι περίμεναν να πάει φυλακή για να του πάρουν τη θέση, και έκανε λόγο για «κανιβαλισμό». Κυρίως οι βολές του στράφηκαν στην επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» Νατάσα Οικονόμου αλλά και το δημοτικό σύμβουλο Φώτη Λαμπρινίδη. Σε ότι αφορά την κ. Οικονόμου την κατηγόρησε ότι κατέβηκε στην πολιτική σκηνή για να μην υπηρετήσει ως εκπαιδευτικός στη Σκόπελο με την κ. Οικονόμου να αντιδρά και τον πρόεδρο του Δ.Σ. Γ. Μουλά να της κλείνει το μικρόφωνο.

Επιπλέον κατηγόρησε τον κ. Λαμπρινίδη ότι «πήρε από τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ ένα κανονάκι και ποτέ δεν τιμωρήθηκε και συνεχώς έλεγε ότι το υψηλό ποσοστό που πήρε στο Διμήνι και στο Σέσκλο, εκλεγόμενος, τους πόνεσε και τους ενόχλησε. Η δημοτική σύμβουλος και κόρη το κ. Καντόλα, Βιολέτα Καντόλα είπε ότι ο κ. Λαμπρινίδης έχει πάρει από δημοτική περιουσία ένα κανονάκι στο σπίτι του και όταν ειπώθηκε αυτό ανοιχτά  στο δημοτικό συμβούλιο δεν απάντησε τίποτα.

Ο κ. Λαμπρινίδης απάντησε ότι θα μηνύσει όσους τον συκοφαντούν, απευθυνόμενος τόσο στην οικογένεια Καντόλα όσο και στον δημοτικό σύμβουλο κ. Στεφόπουλο που επέμενε ότι έχει δει τη σύμβαση που υπέγραψε ο κ. Λαμπρινίδη με τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ για να πάρει δωρεάν το κανονάκι.Ο κ. Καντόλας συνέχισε με καταγγελίες και κατά του κ. Πατσιαντά ενώ επέμεινε ότι η δημοτική αρχή Σκοτινιώτη έστησε το όλο σκηνικό για να κατηγορηθεί και να οδηγηθεί στα δικαστήρια. «Πήγα κατηγορούμενος γιατί κάποιοι από δω μέσα το Φλεβάρη του 2011 έστειλαν ορκωτούς λογιστές γιατί τάχα  ένας εργολάβος πληρώθηκε. Ξέρετε ποιος είναι; Ο φίλος σας που έφαγε πέντε χρόνια. Εγώ δεν χαίρομαι με κατάντια ανθρώπου. Αλλά εσείς ισοπεδώνετε τα πάντα. Δύο αυτοκίνητα δεν τα έδωσες στον Καρελά, Τα σφαγεία τα έδωσες ή όχι; ..Εγώ δεν σας κάρφωσα», φώναζε.Μπέος: Δώσατε φορτηγό σε ιδιώτη; Αλήθεια;.Ο κ. Λαμπρινίδης και η κ. Οικονόμου προσπαθούσαν να απαντήσουν αλλά δεν τους δίνονταν μικρόφωνο.

Επίθεση Μπέου σε Λαμπρινίδη

Παίρνοντας το λόγο ο Αχ. Μπέος, επισήμανε ότι «ποτέ δεν πίστευα ότι ένας άνθρωπος θα έχει βιώσει μια αδικία, μια ψυχική οδύνη που για ένα χρονικό διάστημα ταλαιπωρήθηκε, αλλά δικαιώθηκε. Και μετά να έρχονται άνθρωποι όπως ο  ξεφτιλισμένος Λαμπρινίδης και αντί να πει ένα μπράβο σε συνάδελφο που αθωώθηκε να συνεχίσει να λέει τέτοια. Αλλά ο κόσμος σε έστειλε στο σπίτι σου ξεφτιλισμένε. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις ηθική, μιλάμε για ξεφτίλα».Παίρνοντας το λόγο η Νατάσσα Οικονόμου επισήμανε ότι δεν αντιλαμβάνεται την μένη του κ. Καντόλα εναντίον της παράταξης. «Το πότε γιατί μπήκα στην πολιτική εγώ δεν αφορά κανένα. Επιπλέον δεν τον παραπέμψαμε εμείς; Γιατί ψάχνει εξιλαστήρια θύματα;. Στο δήμο του Διμηνίου βρέθηκαν έλλειμμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.  Έπρεπε να ακολουθηθεί διαδικασία πειθαρχική και να πάει ο φάκελος στη δικαιοσύνη. Αυτό ξεκίνησε από το ΣΔΟΕ που  βρήκε τις σφραγίδες του δήμου σε  μάντρα στην Αττική. Ποιες ευθύνες πάει να καλύψει;. Και λυπούμαστε γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα, παρακαλούσε κάποιους να μην μιλήσουν. Όντως δεν θέλουμε να σας μοιάσουμε. Δεν θέλουμε να μοιάσουμε με τον κ. Καντόλα και την οικογένειά του».Λιβογιάννης κατά Λαμπρινίδη και Οικονόμου 

Σε αυτό το σημείο ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λιβογιάννης κινήθηκε προς την κ. Οικονόμου και τον κ. Λαμπρινίδη και τον σταμάτησαν οι κ.κ. Μιτζικός και Δουλόπουλος. Μετά από το περιστατικό οι αντιπολιτεύσεις αποχώρησαν. Για στημένες κατηγορίες εναντίον το πατέρα της  έκανε λόγο η Βιολέττα Καντόλα. «Έβαλαν να ελεγχθεί το έλλειμμα από ορκωτούς λογιστές στην θητεία του πατέρα μου. Και έστειλαν  χαρτί σε όλους τους προμηθευτές να απαντήσουν αν έχουν εξοφληθεί. Και έστειλαν πλαστές βεβαιώσεις  ότι λέγομαι Κοντογιώργης και έχω πληρωθεί. Έκαναν καλά τη δουλειά τους. Την έστησαν. Αν είχαν απομακρύνει τον ταμία από τα καθήκοντά του δεν θα μπορούσε να καλύψει το έλλειμμα. Αλλά τον άφησαν στο δήμο μέχρι Μάρτιο για να καλύπτει ελλείμματα». Ο Μιχάλης Μιτζικός της «Δύναμης Βόλου» καταδίκασε το περιστατικό επισημαίνοντας  ότι θα παραμείνει στην αίθουσα γιατί τιμά το θεσμικό του ρόλο.

Μοιράσου το άρθρο: