Ποια περιοχή προτείνει ο Ε.Σ.Β. να ενταχθεί στα «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου»
11 Ιούλ 2018
Νερό υπάρχει και καλής ποιότητας, αλλά το πρόστιμο για υπερκατανάλωση ισχύει
11 Ιούλ 2018

Δεν καλύπτονται οι βάρδιες σε ύδρευση και αποχέτευση-Τον κίνδυνο ατυχήματος επισείουν οι εργαζόμενοι

Μοιράσου το άρθρο:

Χωρίς προσωπικό σε νευραλγικές θέσεις για τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού αλλά και της ύδρευσης παραμένει η ΔΕΥΑΜΒ με τις βάρδιες να μην μπορούν να καλυφθούν εν μέσω θέρους, λόγω και των αδειών, ενώ σε πολλούς εργαζόμενους οφείλεται άδεια πλέον των 80 ημερών. Το κίνδυνο να συμβεί κάποια «αβαρία» μέσα στο καλοκαίρι επέσεισε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της επιχείρησης, Βάιος Ζεμπέογλου,  στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Ο πρόεδρος της επιχείρησης, Αρ. Σαββάκης, δήλωσε ότι η διοίκηση θα κάνει και νέα όχληση στο ΑΣΕΠ για τμηματικές προσλήψεις των 48 οκταμηνιτών που εγκρίθηκαν ακόμη από το πρόγραμμα του 2017, ενώ από Σεπτέμβριο αναμένονται 40 άτομα από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.

Το θέμα συζητήθηκε με αφορμή την έγκριση μετακίνησης ενός εργαζόμενου στη ΔΕΥΑ Λάρισας στο τέλος του Σεπτέμβρη 2018. Ο κ. Ζεμπέογλου επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι έθεσαν το θέμα της έλλειψης προσωπικού από το Μάιο του 2018 και τότε είχε αποφασιστεί να περιμένει ένα μήνα η επιχείρηση, μήπως και εκδίδονταν οι τελικοί πίνακες του ΑΣΕΠ για τους 48 οκταμηνίτες. Αυτό όμως δεν έχει γίνει ακόμη, ούτε το ΑΣΕΠ έχει απαντήσει αν μπορεί να γίνει τμηματικά η πρόσληψή τους. Ο κ. Ζεμπέογλου επισήμανε ότι στην επιχείρηση εργάζονται αυτή τη στιγμή 118 άτομα, τα οποία λόγω και των αδειών δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες τόσο της ύδρευσης όσο και της αποχέτευσης, με τις μεγαλύτερες ανάγκες να επικεντρώνονται σε υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους και άλλες ειδικότητες για τον Βιολογικό.

«Πρέπει να κάνουμε νέα όχληση στο ΑΣΕΠ, αν υπάρχει δυνατότητα να προσλάβουμε τουλάχιστον 10 άτομα κάποιων ειδικοτήτων για να βγει το καλοκαίρι. Το προσωπικό είναι ελλιπές και επίσης οι συνάδελφοι έχουν άδειες πολλές μέρες και δεν μπορούμε να συγκροτήσουμε τις βάρδιες. Χρειαζόμαστε τέσσερις  υδραυλικούς  και τέσσερα άτομα διαφόρων ειδικοτήτων για τον βιολογικό». Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά στο Βιολογικό δεν υπάρχει μόνιμος ηλεκτρολόγος. Η θέση καλύπτεται με εργαζόμενου ορισμένου χρόνου. ‘Από τον Ιανουάριο του 2018 ζητάμε να καλυφθεί η θέση, κι ακόμη περιμένουμε».

Μοιράσου το άρθρο: