Δυναμικά «παρών» δηλώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων στον αγώνα για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
11 Ιούλ 2018
Ενορχηστρωμένη επίθεση Δ. Καντόλα στην παράταξη «Επιλογή Ευθύνης»
11 Ιούλ 2018

Αντιπαραθέσεις στο Δ.Σ. για την έγκριση συμπληρωματικού ποσού για τους κυκλικούς κόμβους

Μοιράσου το άρθρο:

Με το καλησπέρα, εντάσεις και πάλι στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου με αφορμή την έγκριση του ανακεφαλαιωτικού πίνακα για τους τέσσερις κυκλικούς κόμβους. Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία με το δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο να ειρωνεύεται τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο κ. Γαργάλα που δεν ψήφισε το θέμα, κάνοντας λόγος για υπέρβαση του κόστους του έργου κατά 50% και να επισημαίνει ότι τα έργα που έχει προγραμματίσει η δημοτική αρχή θα γίνουν, και ότι η δημοτική αρχή έχει «φάρμακο για κάθε ποντίκι».

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας, δήλωσε ότι «έχουμε εκφράσει την άποψη ότι πρόσθετοι πίνακες και συμπληρωματικές συμβάσεις που ξεπερνούν κατά πολύ τα ποσά δεν τις ψηφίζουμε και σε αυτή τη σύμβαση για τους 4 κυκλικούς κόμβους, ένα έργο με αρχική πίστωση 1.600.000ευρώ υπογράφηκε σύμβαση 750.000 ευρώ και εγκρίθηκε συμπληρωματικό ποσό 360.000ευρώ».

Ο Αντιδήμαρχος Τ.Υ. Θαν. Σταυρίδης, ανέφερε ότι η αύξηση της συμπληρωματικής σύμβασης είναι 30% κι όχι 50% που επικαλέστηκε ο κ. Γαργάλας και διευκρίνισε ότι η αύξηση υπολογίζεται με βάση την αρχική σύμβαση. Όπως είπε «Αν έμπαινε στον κόπο να διαβάσει ο κ. Γαργάλας την εισήγηση για τις συμπληρωματικές εργασίες δε θα μιλούσε έτσι. Δεν είναι από πλαστελίνη τα έργα κ. Γαργάλα. Στον πρώτο κυκλικό κόμβο είδαμε υποχωρήσεις του εδάφους»

Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα ΟΙκονόμου είπε ότι επειδή δίνεται δημόσιο χρήμα από το Υπουργείο δε σημαίνει ότι θα πρέπει να σπαταλιέται,  ενώ ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός είπε ότι όταν υπάρχει συμπληρωματική σύμβαση αλλοιώνεται η μειοδοσία, ωστόσο συμπλήρωσε ότι από τη στιγμή που υπάρχουν εγκρίσεις από τα τεχνικά συμβούλια και το αρμόδιο υπουργείο και δεν είναι δημοτικό χρήμα, η παράταξη συμφωνεί.

Ο Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος στην τοποθέτησή του είπε ότι η δημοτική αρχή θα ολοκληρώσει όλα τα έργα που έχει προγραμματίσει, είτε το θέλει η αντιπολίτευση είτε όχι. » Κι επειδή πλησιάζουν εκλογές και θα ναι λυπηρό να μην είστε εδώ να διασκεδάζουμε μαζί σας και στον Τσίπρα να πάτε, είτε θέλετε είτε όχι τα έργα που έχουμε προγραμματίσει θα γίνουν. Μέχρι το Φεβρουάριο 2018, το πολύ αρχές Μαρτίου θα παραδοθεί ο τέταρτος κόμβος, το Κλειστό Γυμναστήριο της Αγριάς, το Βασδέκειο, οι ειδικές διαδρομές, θα χει ξεκινήσει το Δημοτικό Θέατρο και το πάρκιγνκ Φιλελλήνων».

«Θα σας κουρέψω κ. Κλημόπουλε»

Ο κ. Μπέος, απευθυνόμενος στον σύμβουλο των «Δρόμων Συνεργασίας»   κ. Κλημόπουλο και στα όσα είχαν γίνει στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, τόνισε ότι «ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αλλά κ. Κλημόπουλε αν ξανασυμβεί να σηκώνετε το μικρόφωνο, να βαράτε χέρια και να φέρνετε μπαχαλάκηδες, έχω φωνάξει κουρέα να σας κουρέψω. Αυτά τα κόλπα με τους μπαχαλάκηδες δεν χωράνε εδώ μέσα».

Μοιράσου το άρθρο: