Επιχορήγηση δήμου Σοφάδων από το «Φιλόδημος ΙΙ» για συντήρηση σχολικών κτιρίων
11 Ιούλ 2018
ΠΕΡΙΣΣΕΙΑ ΘΡΑΣΟΥΣ ….
11 Ιούλ 2018

Αντικαθίσταται η στέγη του Δημοτικού Σχολείου Μητρόπολης

Μοιράσου το άρθρο:

Νέα στέγη θα διαθέτει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το 6θεσιο Δημοτικό Σχολείο Μητρόπολης. Το πρόβλημα γνωστοποιήθηκε στο δήμο από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βάιο Κουκουζέλη και το διευθυντή του σχολείου Θωμά Τσιρέπα. Μηχανικοί του δήμου έκαναν αυτοψία και δρομολόγησαν την αντικατάσταση της στέγης 540 τετραγωνικών μέτρων.

Η μηχανικός του Δήμου  Ελένη Ζησοπούλουανέλαβε και σύνταξε τη μελέτη. Ο εργολάβος εγκαταστάθηκε και ήδη η στέγη αντικαταστάθηκε σε τμήμα 270 τετραγωνικών μέτρων. Είναι φτιαγμένη με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, μόνωση για ζεστές αίθουσες το χειμώνα και δροσερές τις θερμές ημέρες. Το υπόλοιπο τμήμα θα είναι και αυτό έτοιμο τους πρώτους μήνες του Φθινοπώρου.

Το 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Μητρόπολης στεγάζεται σε καλαίσθητο κτίριο έξι αιθουσών, τριών γραφείων και με δύο πρόσθετες νεότερες αίθουσες.

Το σχολείο αυτό άρχισε να λειτουργεί το 1958 και τώρα με την αλλαγή της στέγης θα συνεχίσει να υποδέχεται και να αγκαλιάζει με ζεστασιά για πολλές δεκαετίες ακόμα τους μαθητές όχι μόνο της Μητρόπολης, αλλά και των Τοπικών Κοινοτήτων Γεωργικού, Φράγκου, Πορτίτσας, Μοσχάτου και του οικισμού της Ράζιας.

 

Μοιράσου το άρθρο: