Ξεκινούν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις και στην αγορά του Βόλου
9 Ιούλ 2018
Συνάντηση ομογενών βουλευτών με το Επιμελητήριο Μαγνησίας
9 Ιούλ 2018

Με μεγάλη επιτυχία η συναυλία με τίτλο «Σαξοφωνικά Ηχοτοπία»

Μοιράσου το άρθρο:

Μία ιδιαίτερη συναυλία με τίτλο «Σαξοφωνικά Ηχοτοπία» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018 και ώρα 20:30 στο αμφιθέατρο «Γ. ΚΟΡΔΑΤΟΥ» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο. Το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας, ένα από τα σημαντικότερα σύνολα μουσικής δωματίου, ερμήνευσε έργα των J. S. Bach, Dinos Constantinides, Nickitas Demos, W. A. Mozart, Αθανάσιου Ζέρβα, Δημήτρη Θέμελη και Θοδωρή Καραθόδωρου.

Πρωταρχικός σκοπός του Κουαρτέτου, όπως αντανακλάται και από τη διάρθρωση του προγράμματος, συνιστά η προώθηση και διάδοση της σύγχρονης έντεχνης ελληνικής δημιουργίας, και η ερμηνεία επιλεγμένων έργων από την παγκόσμια μουσική φιλολογία.

Ο κύριος Αθανάσιος Ζέρβας, ιδρυτικό μέλος του Κουαρτέτου, στον χαιρετισμό και στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ανέφερε τα εξής:

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας να βρίσκεται σήμερα κοντά σας προκειμένου να μοιραστεί μαζί σας ένα ενδιαφέρον, κατά την εκτίμηση μας, μουσικό πρόγραμμα. Η υφολογική διαφοροποίηση που αντανακλάται στη διάρθρωσή του προγράμματος, με έργα ακαδημαϊκού χαρακτήρα αλλά και με έργα που χαρακτηρίζονται από κάποια επικοινωνιακή αμεσότητα δημιουργεί ενδιαφέροντες συσχετισμούς. Ταυτόχρονα, αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που βρισκόμαστε σε αυτό τον τόπο που έχει προσφέρει τόσα πολλά, με πρωτεργάτη το Πανεπιστήμιο, στον ελληνικό πολιτισμό, τις τέχνες και τις επιστήμες. Με αφορμή τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι συνεργάτες μου και εγώ προσωπικά ευχόμαστε το πνευματικό αυτό ίδρυμα να συνεχίσει να πρωτοπορεί και να συμβάλλει σε μια παλλόμενη έρευνα με πρωταρχικό σκοπό τη διάχυση χρήσιμων ερευνητικών αποτελεσμάτων στην κοινωνία».

Στη συναυλία παρευρέθηκαν καθηγητές από την πανεπιστημιακή κοινότητα του ιδρύματος, φοιτητές, σπουδαστές μουσικής, και πλήθος κόσμου από το φιλόμουσο κοινό του Βόλου.

Η μουσική αυτή εκδήλωση εντάσσονταν στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μοιράσου το άρθρο: