Ο βαρύτονος Ιορδάνης Παπάζογλου στην ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ
28 Ιούν 2018
Ο Βαγγέλης Ματζαφλέρης μέλος της ροκ μπάντας Ρ3ΥΜΑ μιλά για τα νέα τραγούδια τους
12 Ιούλ 2018

Η mezzo soprano Τζένη Χατζηδήμου μιλά  στην ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ

Μοιράσου το άρθρο:

Η Δέσποινα Τσούκα φιλοξένησε στο στούντιο την μουσικό και σολίστ Τζένη Χατζηδήμου ,μίλησαν για την πορεία της και ακούστηκαν τραγούδια από εμφανίσεις της σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Τζένη γεννήθηκε στο Liverpool της Αγγλίας και άρχισε μαθήματα πιάνου και θεωρητικών στα Ιωάννινα. Συνέχισε τις σπουδές της στο Βόλο, απ’ όπου πήρε τα πτυχία πιάνου, αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας.

Παρακολούθησε μαθήματα στο School of Creative Arts, Purdue University (West Lafayette, Indiana, USA).

Ξεκίνησε μαθήματα Μονωδίας με τη μεσόφωνο Κίτσα Δαμασιώτη και πήρε το πτυχίο της με την υψίφωνο Φανή Καρκάλα με Άριστα Παμψηφεί. Συνέχισε στην Αθήνα Μονωδία και Μελοδραματική (κατόπιν προτροπής του εξεταστή της στο πτυχίο τενόρου Γιώργου Ψαρουδάκη) με τη μεσόφωνο Λυδία Αγγελοπούλου, τον τενόρο Σταμάτη Μπερή, κ.α. (της Λυρικής Σκηνής). Πήρε το Δίπλωμά της από το Ωδείο Νάκα (Αθήνα) με Άριστα Παμψηφεί και Α΄ Βραβείο.

Παρακολούθησε μουσικο-παιδαγωγικά σεμινάρια κι απέκτησε παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Εργάστηκε ως καθηγήτρια  πιάνου (αναπληρώτρια/ωρομίσθια) στα Μουσικά Σχολεία Βόλου, Καρδίτσας και Λαμίας, καθώς επίσης και στα Ωδεία Καρκάλα και Ρυθμός (Βόλος). Υπήρξε διευθυντικό στέλεχος και καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών στο Εθνικό Ωδείο (Παράρτημα Βόλου).

Υπήρξε μέλος και σολίστ (1995-2012) της Πολυφωνικής Χορωδίας του Δήμου Βόλου (υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Καρκάλα) και από το 2002 συνεργάζεται με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου (υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Καρυδάκη και στη συνέχεια του μαέστρου Βασίλη Τασούδη).

Έχει συμμετάσχει ως σολίστ:

α) Στην Εθνική Λυρική  Σκηνή (Αθήνα).

β) Σε Φεστιβάλ Ωδείων και Μουσικών Σχολών Μαγνησίας.

γ) Στο έργο του Pergolesi “Stabat Mater” με την Κρατική Ορχήστρα του Σούμεν Βουλγαρίας και στο ίδιο έργο με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου και με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων.

δ) Στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Λυρικών Σολίστ (Αθήνα).

ε) Με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου (υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Συμεών Κόγκαν).  

στ) Με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βόλου στην οπερέτα του Νίκου Χατζηαποστόλου «Πώς περνούν οι παντρεμένοι» στο ρόλο της μαμάς (υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Καρυδάκη).

ζ) Με το (Φωνητικό Σύνολο) Voice & Voices  της Σύλβιας  Τσιμπανάκου.

η) Με τη χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας (υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Καρβούνη). 

θ) Με τη Βολιώτικη Χορωδία στην οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Ο Βαφτιστικός» στο ρόλο της Κικίτσας (υπό τη διεύθυνση  της μαέστρου Στάσας Τζάλλα).

ι) Με τη νεανική ορχήστρα Ντο Ρε Μι Ιωαννίνων (υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Άγιας  Γιακουμή).

κ) Με την Ηπειρωτική Συμφωνική Ορχήστρα (υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Χλίτσιου).

Συνεργάζεται ακόμη με τους πιανίστες Καίτη Σαμαρτζή, Ειρήνη Λαλιώτου, Μανώλη Νεοφύτου, με τα Οργανικά Σύνολα ΙΑΜΒΟΣ, artistico και Αργώ σε συναυλίες σε Ελλάδα, κι εξωτερικό.

Μοιράσου το άρθρο: