Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που ακόμα δεν έχουμε ταξιδέψει!!!
21 Ιούν 2018
Η mezzo soprano Τζένη Χατζηδήμου μιλά  στην ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ
5 Ιούλ 2018

Ο βαρύτονος Ιορδάνης Παπάζογλου στην ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ

Μοιράσου το άρθρο:

Με φιλοξενούμενο  της Δέσποινας Τσούκα τον  Βολιώτη βαρύτονο Ιορδάνη Παπάζογλου μίλησαν για την πορεία του, την ενασχόλησή του με το τραγούδι και για τις μουσικές που ακούει και  μοιράστηκε μαζί μας.

Ο Ιορδάνης έχει πλούσιο  καλλιτεχνικό βιογραφικό  με προσωπικά ρεσιτάλ και πολυάριθμες εμφανίσεις, ως σολίστας, σε συνεργασία με διάφορες χορωδίες και ορχήστρες.

Σπούδασε Νομική στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης αλλά η αγάπη του για την μουσική το οδήγησε στο κλασσικό τραγούδι. Πήρε το Δίπλωμα Μονωδίας με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Τιμητική Διάκριση,  (τάξη Φανής Καρκάλα – 2004), ενώ συνέχισε τις μουσικές σπουδές του στο λυρικό τραγούδι και την μελοδραματική.

Στο ρεπερτόριο του περιλαμβάνει οπερατικές άριες, ορατόρια και καντάτες, lied και chansons, καθώς επίσης και έργα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων συνθετών. Το 2017 συνέπραξε με την Βολιώτικη χορωδία στο ανέβασμα της οπερέτας του Θ. Σακελλαρίδη «ο Βαφτιστικός», ενσαρκώνοντας τον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι μέλος και σολίστ της Πολυφωνικής Χορωδία του Δήμου Βόλου, με την οποία έχει εμφανιστεί σε πολυπληθείς συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό κάτω από τη διεύθυνση του Μαέστρου Γιάννη Καρκάλα.

Προσεχώς πρόκειται να συμπράξει στο ρόλο του βαρύτονου με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ιωακείμ Μπαλτσαβιά, στην παρουσίαση του Λαϊκού Ορατόριου «Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη σε στίχους Οδ. Ελύτη.

Μοιράσου το άρθρο: